‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 aprilie, 2024
29.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleRegina Naturii - afacere apicolă ce se alimentează 100% din energie regenerabilă

Regina Naturii – afacere apicolă ce se alimentează 100% din energie regenerabilă

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Regina Naturii este una dintre multe afaceri care a luat naștere din dragostea pentru locurile natale, iar fondatorul ei, după mai mulți ani de muncă peste hotare, a decis să investească într-o afacere dulce, acasă. 

Treptat, hobby-ul s-a transformat în business, iar pe parcursul ultimilor doi ani, compania Regina Naturii a lansat 10 noi tipuri produse de miere de calitatea superioară comercializată în 15 modele de ambalaje destinate consumatorilor individuali, dar și HoReCa.

Recent, compania a anunțat că fabrica se alimentează cu 100% din energie regenerabilă, declarându-se eco-friendly, iar sursa principală de energie electrică este energia solară.

Solicitat de Agrobiznes, Nicanor Negru, administratorul companiei a menționat că necesitatea în energia regenerabilă a apărut odată cu extinderea secției de producere până la 2000 m2.

„Așa cum la procesarea mierii se folosește doar energie electrică, am constatat ca ar fi mult mai convenabil și econom să utilizăm energia alternativă – green energy. Astfel că, după ce am studiat ofertele de pe piață am decis să instalăm panouri solare, care să ne asigure cu energia necesară în secția de producere. Pentru instalarea panourilor am avut nevoie de aproximativ 2 000 000 de lei”.

Nicanor Negru susține că investiția pe care au efectuat-o se va recupera din economiile în urma utilizării energiei electrice proprii.

„Energia electrică care se produce este utilizata la procesele mecanizate de producere și acoperă necesitățile companiei cu o capacitate de utilizare în mărime de 100%. Datorită faptului că am instalat aceste panouri solare reușim să economisim anual aproximativ 100 000 de lei”.

Și planurile companiei legate de soluțiile eco-friendly nu se opresc aici. 

„Am reușit să semnăm un contract cu o companie locală de sortare a deșeurilor, scopul principal fiind dorința de a reduce impactul activității asupra mediului înconjurător. La fel, planificăm să introducem ambalajele eco și să implementăm sisteme de management a deșeurilor”, a mai adăugat Nicanor Negru.

‹ adv ›

Amintim că, la începutul lunii iunie curent, Regina Naturii a fost premiată cu „Superior Taste Award”, fiind unicul brand autohton din domeniul apicol care a obținut un premiu la acest concurs.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›