Cutremur de 7,1 și inundații de proporții în Mexic. 17 pacienți dintr-un spital au murit după ce apa a afectat instalațiile de oxigen

Cel puțin 17 pacienți dintr-un spital au murit în Mexic, din cauza inundațiilor puternice. Un râu s-a revărsat și apa a întrerupt alimentarea cu energie electrică, ceea ce le-a fost fatal bolnavilor cu Covid-19, care erau ținuți în viață de instalațiile de oxigen. Totodată, pe străzi s-au format puhoaie, blocurile și magazinele au fost inundate, iar sute de oameni din zonele afectate au fost evacuați. Miercuri dimineață, în sud-estul Mexicului s-a produs și un cutremur cu magnitudinea 7,1, care a provocat cel puțin o victimă, informează Digi24.ro.

Foto:

Un cutremur de magnitudine 7,1 s-a produs marți seară la orele 20.47 (miercuri, 01.47 GMT) în sud-estul Mexicului, a indicat Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS).

Seismul s-a soldat cu cel puțin o victimă, un bărbat omorât de un stâlp care s-a prăbușit. De asemenea, mișcarea telurică a antrenat pitre și bolovani, care au provocat distrugeri la mai multe clădiri.

Epicentrul se află la 14 km sud-est de staţiunea Acapulco, statul Guerrero, la 400 km sud de Ciudad de Mexico, a precizat centrul.

Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific, cu sediul în Honolulu, statul american Hawaii, a avertizat că un val de maree este "posibil pe o rază de 300 de kilometri în jurul epicentrului de-a lungul coastelor Mexicului".

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 12,6 kilometri, potrivit USGS. Mişcarea telurică a durat mai puţin de un minut şi a fost resimţită puternic în întreaga capitală, potrivit mai multor jurnalişti ai agenţiei France Presse.

Ultimul cutremur major în Mexic - cu magnitudinea 7,1 - s-a produs la 19 septembrie 2017 şi s-a soldat cu 369 de morţi şi peste 7.000 de răniţi, în principal în capitala Ciudad de Mexico. 


Pub