Dodon vrea la meci, la Tiraspol: Am promis băieților. Am să-l sun pe Vadim Nikolaevici. Sper să ne permită să trecem
Liderul PSRM, Igor Dodon va merge la Tiraspol la unul din meciurile de fotbal ale echipei Sheriff, din Liga Campionilor. Acesta a menționat că speră, că va fi lăsat să treacă în stânga Nistrului, iar în caz de ceva „o să îl telefoneze pe Vadim Nikolaevici că să permită”. Declarațiile au fost făcute la postul de televiziune Primul în Moldova.
Foto: UNIMEDIA

Liderul Partidului Socialiștilor a spus că nu ştie dacă va reuşi să meargă la Tiraspol la primul meci, împotriva celor de la Shakhtar Doneţk, dar a menționat că neapărat va ajunge la un meci.

„Eu desigur vreau să plec la meci, la acesta sau la altul, nu știu dacă o să reușesc la acesta, dar le-am promis feciorilor că o să ne ducem. Eu sper că o să ne permită în regiunea transnistreană, o să îl telefonez pe Vadim Nikolaevici ca să permită, numaidecât o să plec la unul dintre meciuri, eu consider că acesta este un eveniment istoric. Am văzut că cineva a încercat să reflecteze referitor la felicitarea mea, că eu am spus Club Moldovenesc, club din Tiraspol, club din regiunea transnistreană, dar acest club este al Federației Moldovenești de Fotbal. Dacă nu era clubul Sheriff al FMF, atunci nu avea să ajungă la aceste meciuri.

El acolo reprezintă Republica Moldova.. Moldova țară independentă. Eu consider că așa e corect. Da, desigur că am ajuns la aceste rezultate sunt meritele lui Sheriff și ale Tiraspolului, deoarece ei au investit în acest club și sunt bravo că au investit. Nimeni de pe malul drept nu a putut să facă asta, ei au construit un stadion frumos care nu este în R. Moldova, este doar în Tiraspol. Asta trebuie recunoscut, ei sunt bravo. Acesta este un club moldovenesc. Avem o singură Federație de Fotbal”, a declarat Igor Dodon. 

Pentru prima dată, fotbalul moldovenesc va avea o reprezentantă în grupele UEFA Champions League. Campioana Moldovei, Sheriff a încheiat la egalitate 0-0 cu Dinamo Zagreb, în deplasare și s-a calificat în grupe grație victoriei din tur, 3-0 la Tiraspol.

Sheriff Tiraspol a acces în faza grupelor UCL, după un parcurs fulminant în preliminarii, eliminând pe rând campioanele Albaniei, Armeniei, Serbiei și Croației.

Tragerea la sorți pentru grupele UEFA Champions League din acest an va avea loc astăzi, 26 august.

Sheriff va debuta acasă în grupa D a Ligii Campionilor. Pe 15 septembrie, de la ora 19:45, campioana Moldovei va juca pe teren propriu cu Shakhtar Donețk, Ucraina.


Pub