Pompierii atenționează cetățenii să nu păstreze buteliile de gaz în case: Află cum să eviți o tragedie

Pompierii au intrat în 738 case de locuit din 80 localități din raioanele țării pentru a le comunica oamenilor despre riscurile la care pot fi supuși în caz de nerespectare a regulilor de securitate.

Foto:

Salvatorii au afișat 354 informații în locurile publice, precum și au înmânat oamenilor 753 recomandări și 1133 pliante informative despre regulile de securitate de care trebuie să țină cont pentru evitarea situațiilor de risc cauzate în urma exploatării necorespunzătoare a buteliilor de gaz și a instalațiilor conectate la gaze naturale.

În cadrul Campaniei, cetățenii sunt rugați să păstreze butelii de gaz în exteriorul locuințelor, să alimenteze astfel de utilaje doar cu combustibilul pentru care sunt destinate, precum și să verifice sistematic instalațiile utilizate în casele și gospodăriile acestora. Conform datelor colectate din subdiviziunile IGSU în urma acțiunilor de profilaxie de la începutul Campaniei au fost informate 108040 persoane și mai mulți angajați din cadrul stațiilor de alimentare cu gaz lichefiat.

Măsurile de prevenire urmează a fi realizate de salvatori în toate regiunile din Republica Moldova, iar scopul acestora este de a reduce producerea deflagrațiilor în urma utilizării buteliilor și instalațiilor alimentate cu gaze naturale.


Pub