Consultații pe probleme de mediu, cu pahare de plastic pe masă: Ministerul de profil are o explicație - sistemul vechi e de vină
Reprezentanții ministerului Mediului au venit cu o reacție după ce ieri, în cadrul unor consultări publice, pe masa participanților erau pahare de plastic, care sunt interzise prin lege, de la începutul anului curent. Potrivit unei note emise de Serviciul informare și comunicare al Ministerului Mediului, de vină ar fi modalitatea de achiziții a materialelor consumabile, care au rămas într-un sistem bazat pe consum irațional de resurse.
Foto: captură video

„Ministerul Mediului pledează pentru utilizarea produselor durabile și prietenoase mediului, în context, pentru utilizarea paharelor din sticlă, ce sunt reciclabile 100%. În continuare, ministerul va stărui asupra introducerii standardelor pentru oficiile și întrunirile verzi, precum și la promovarea standardelor EMAS - standarde de management de mediu, inițial în incinta ministerului și ulterior și a tuturor instituțiilor publice, fiind vorba despre utilizarea rațională a apei, energiei electrice, a ascensoarelor, etc”, se arată în notă.

Reprezentanții ministerului pe parcurs vor schimba și modalitatea de achiziții a materialelor consumabile, în prezent acestea fiind dintr-un sistem bazat pe consum irațional de resurse.


Pub