(stop cadru) Costiuc: „Dacă eram verișor cu Maia Sandu, poate aveam vreo funcție”

Liderul Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, spune că nu a depus niciun CV pentru a participa în vreun concurs pentru ocuparea unei funcții publice, însă „nici nu crede că ar avea șanse”. „Dacă eram verișor cu Maia Sandu, poate, dar așa nu-s nici nepot, nici rudă îndepărtată și atunci șansele mele se reduc dramatic”, a declarat la Puterea a 4-a Costiuc.

Foto: fb/VasileCostiuc

Acesta a menționat că PAS nu i-a propus nicio colaborare, în schimb ar fi apelat la cei din Platforma DA, cu care „au pornit luptele din 2015-2016”.

„Acum când oameni șefi în agenții foarte importante care au fost șefi în structuri foarte importante pe timpul PD-ului și au trecut șefi în alte agenții la fel de importante. Nu-i corect față de ei.

De mine nu-mi fac emoții, că nici nu am avut așteptări, nici nu am depus CV să particip în concurs și nici nu cred că voi beneficia. Dacă eram verișor cu Maia Sandu, poate, dar așa nu-s nici nepot, nici rudă îndepărtată și atunci șansele mele se reduc dramatic”, a declarat acesta.

Angajarea a două verișoare a Maiei Sandu în funcții de demnitate publică la Guvern și Parlament a stârnit multe discuții. Pe de o parte, președinta Maia Sandu a spus că a făcut un sacrificiu atunci când a venit să lucreze în echipa Nataliei Gavrilița, întrucât a venit la un salariu mai mic. Totodată, prim-ministra anunța că fotoliul de purtător de cuvânt trebuie să fie ocupat de o persoană de încredere, iar Anastasia Taburceanu împărtășesc aceleași valori.

Și Igor Grosu a comentat situația, după ce o altă verișoară a președintei a fost angajată în cabinetul său. Acesta declara că nu este niciun fel de cumătrism, iar Tatiana Babin este o colegă cu care mulți ani au lucrat la partid și a invitat-o în echipă întrucât are încredere în ea.


Pub