11:26:39 29.03.2024
Stiri

Dodon anunță „SCHIMBĂRI SERIOASE” în cadrul PSRM. Socialistul se ține cu dinții de fotoliul de lider al formațiunii și încearcă să-l PLAGIEZE pe Plahotniuc

Actualitate 08.09.2021 08:59 Vizualizări16592 Autor: Ziarul National
Dodon anunță „SCHIMBĂRI SERIOASE” în cadrul PSRM. Socialistul se ține cu dinții de fotoliul de lider al formațiunii și încearcă să-l PLAGIEZE pe Plahotniuc


Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) urmează să se reformeze din temelii, dar va rămâne cu același lider – Igor Dodon. Anunțul a fost făcut chiar de fostul președinte al R. Moldova, liderul socialiștilor Igor Dodon, ieri-seară, cadrul unei emisiuni televizate.

Potrivit lui Dodon, în cadrul congresului formațiunii, care va avea loc până la finele anului curent, vor fi adoptate „schimbări serioase”.

„Suntem consolidați. Joi vom desfășura Consiliul Republican. Până la sfârșitul anului vom organiza congresul formațiunii. Vom alege o nouă conducere în organizațiile teritoriale. Ceea ce ține de lider. Eu am 46 de ani. Am dezvoltat partidul de la zero. Acest partid a devenit în zece ani cea mai puternică formațiune din R. Moldova, care a învins la alegerile parlamentare, prezidențiale, locale, în UTA Găgăuzia”, a declarat Igor Dodon.

În același context, socialistul a menționat că PSRM va deveni un partid pro-Moldova, exact cum a fost Partidul Democrat pe timpul lui Vlad Plahotniuc.

„Desigur trebuie să mergem în pas cu vremea, trebuie să venim cu unele schimbări. PSRM trebuie să devină o formațiune pro-Moldova. Desigur vor fi schimbări serioase la congresul PSRM. Dar voi face tot posibilul ca partidul, care este acum în opoziție, să revină la guvernare”, a precizat Igor Dodon.

De asemenea, acesta ar vrea ca formațiunea sa să absoarbă Partidul Comuniștilor din R. Moldova, condus la ora actuală de Vladimir Voronin. „Dacă ei vor aproba o asemenea decizie (de fuziune), noi suntem dispuși să discutăm despre asta și să creăm o formațiune unică și puternică. Dar acest lucru trebuie decis împreună cu colegii. Dar trebuie să face asta anul acesta sau până la mijlocul anului 2022, înainte de alegerile locale. Trebuie să ne concentrăm pe pregătirea pentru alegerile locale”, a conchis Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md