17:06:37 29.03.2024
Stiri

Acceptat, iar ulterior REFUZAT? Fiul lui Dodon NU mai pleacă în China la studii, ci în Rusia: „Fiul cel mare a ales o profesie ciudată”

Actualitate 08.09.2021 09:19 Vizualizări54896 Autor: Ziarul National
Acceptat, iar ulterior REFUZAT? Fiul lui Dodon NU mai pleacă în China la studii, ci în Rusia: „Fiul cel mare a ales o profesie ciudată”


Fiul cel mare al lui Igor Dodon nu va mai merge în China la studii, ci în Federația Rusă. Vladislav Dodon va studia la Facultatea de Astrofizică din Kazan, Federația Rusă.

Potrivit lui Igor Dodon, fiul său a ales o profesie „ciudată”, dar îi respectă alegerea făcută.

„Fiul cel mare a ales o profesie ciudată, dar am decis să nu intervin. L-am întrebat unde vrea să învețe și el mi-a zis de astronomie și fizică. Unde e astronomia și unde e Moldova? A zis că vrea să învețe în China. Mama lui a încercat să îl convingă să nu meargă în China, deoarece e departe. Eu i-am zis Galinei că trebuie să-l susținem, să-i respectăm alegerea făcută”, a declarat ieri-seară Dodon, în cadrul unei emisiuni televizate.

Socialistul a ținut să puncteze că fiul său a fost acceptat la o universitate din China, doar că după asta a aflat că nu va putea merge acolo.

„El a fost acceptat la o universitate din China. Încă din iunie am primit notificare. Noi deja ne pregăteam în august să îl trimitem în China. Dar mai apoi a apărut informația, potrivit căreia China nu acceptă studenți în acest an din cauza pandemiei. Astfel, eu i-am propus, ca să nu piardă anul, să căutăm în Rusia o universitate cu același profil.

Cea mai buna universitate cu această specialitate e Universitatea Federală din Kazan, unde studiază 70 000 de studenți. La noi în R. Moldova sunt în total în jur de 50 000 de studenți, dar acolo sunt 70 000… El a ales să locuiască la cămin și cred că e o decizie corectă. Și eu am stat la cămin. Sunt sigur că voi fi la fel de mândru așa cum au fost părinții mei de mine. Specialitatea lui e Astrofizica și deja a susținut primele examene în limba rusă, deși nu a studiat rusa la școală”, a adăugat Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md