19:43:52 28.03.2024
Stiri

Dezvăluiri șocante // Antivacciniștii refuză transfuzii de sânge de la persoane vaccinate anti-Covid, ca să nu fie "otrăviți"

Actualitate 08.09.2021 17:59 Vizualizări937 Autor: Ziarul National
Dezvăluiri șocante //  Antivacciniștii refuză transfuzii de sânge de la persoane vaccinate anti-Covid, ca să nu fie


Un medic din Grecia a dezvăluit că sunt pacienți antivacciniști care refuză să li se facă transfuzii de sânge de la persoane vaccinate anti-Covid, de teamă că ar putea fi otrăviți. Declarația a fost făcută de președintele Asociației Medicale din Patras, Anna Mastorakou, care a cerut procurorilor să intervină, scrie Euroactiv, transmite Digi24.ro.

„Până acum, am văzut pacienți nevaccinați care refuzau să fie intubați, ceea ce a dus la multe decese, dar acum avem persoane care refuză transfuziile", a spus medicul. Anna Mastorakou a sugerat că este vorba despre o rețea organizată de antivacciniști și nu despre cazuri singulare izolate.

"Dacă cineva intră în operație sau dorește o transfuzie și aparține grupului anti-vacciniștilor cere să nu i se facă transfuzii cu sânge de la o persoană vaccinată anti-Covid. Desigur, (refuzul – n.r.) nu are nicio bază științifică", a spus Mastorakou.

Pe de altă parte, guvernul grec se confruntă cu un scandal de proporții legat de certificate de vaccinare false. Săptămâna trecută s-a aflat că într-un orășel cu 6.000 de locuitori din nordul Greciei s-ar fi administrat 40.000 de doze de vaccin. În urma acestui caz, au fost descoperite certificate false în mai multe locuri din Grecia.

Potrivit canalului OPEN TV, se fac cercetări cu privire la suspiciunea că unele certificate false ar fi ajuns în nordul Greciei, fiind importate din Bulgaria.

Guvernul a decis că cei implicați în furnizarea de certificate de vaccinare anti-Covid false să fie amendați cu 5.000 de euro.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md