20:39:08 19.04.2024
Stiri

Chinezii ULUIESC din nou. Au construit în numai 12 ZILE ceva considerat IMPOSIBIL până acum

Actualitate 08.09.2021 18:30 Vizualizări1378 Autor: Ziarul National
Chinezii ULUIESC din nou. Au construit în numai 12 ZILE ceva considerat IMPOSIBIL până acum


O companie din China a construit recent în orașul Zhuhai un hotel cu șapte etaje, în care se găsesc 112 paturi. Construcția a durat numai 12 zile și a fost realizată de China State Construction Engineering Corporation (CSCEC), cea mai mare companie de construcții din lume.

Pentru ridicarea hotelului s-a folosit tehnica numită construcție modulară. Mai exact, părți din clădire (denumite și „module”) sunt prefabricate într-o fabrică și montate împreună la fața locului.

Aproximativ 80 la sută din procesul de construcție care ar fi realizat în mod normal la fața locului a fost mutat la o fabrică a companiei care folosește mașini automate inteligente. Tot ce au trebuit să facă lucrătorii umani din construcții a fost apoi să le pună laolaltă, „ca și cum ar construi o mașină”, a explicat compania CSCEC într-un comunicat citat de IFL Science.

Acest principiu de construcție a hotelului din China nu numai că a făcut procesul mai rapid, dar a îmbunătățit și precizia și calitatea clădirii, a transmis CSCEC.

Acest lucru se datorează în mare parte faptului că producția automatizată elimină erorile umane, permițând reproducerea exactă a proiectelor într-un mediu controlat.

hotel construit 12 zile china

Credit foto: China State Construction

În cazul acestui hotel, procesul a fost optimizat și mai mult: tehnologia utilizată în fabrică a făcut posibilă gestionarea digitală a construcției modulelor pe tot parcursul procesului de producție, ceea ce înseamnă că orice defecțiuni ar putea fi localizate și remediate în timp real.

Un alt avantaj al acestei metode îl reprezintă și consumul redus de energie și deșeuri, fiind considerată mult mai ecologică.

Un raport recent al guvernului Marii Britanii a constatat că construcțiile modulare consumă cu 20 până la 30 la sută mai puțină energie decât metodele de construcție tradiționale, însă CSCEC estimează că acestea au înjumătățit cu mult consumul de energie folosit. Ei au mai spus că s-a redus cu un sfert și risipa de materiale, iar cantitatea de deșeuri provenite din construcții cu 70%.

Mai mult, hotelul din China este unul reciclabil, întrucât în situația dezasamblării, peste 90% din componente ar putea fi refolosite.

La începutul anului 2020, în contextul răspândirii masive a cazurilor de COVID-19, autoritățile chineze au construit în numai 10 zile mai multe spitale modulare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md