20:33:06 25.04.2024
Stiri

Spicherul Grosu PROMITE că „individul” Krasnoselski, care a „CAPTURAT cetățenii noștri din stânga Nistrului”, nu va mai DEFILA prin sala VIP a Aeroportului. „Filosofia lor e să creeze probleme, iar ulterior imită o cedare…”

Actualitate 08.09.2021 21:45 Vizualizări34591 Autor: Ziarul National
Spicherul Grosu PROMITE că „individul” Krasnoselski, care a „CAPTURAT cetățenii noștri din stânga Nistrului”, nu va mai DEFILA prin sala VIP a Aeroportului. „Filosofia lor e să creeze probleme, iar ulterior imită o cedare…”


Liderul separatist Vadim Krasnoselski nu va mai avea voie să treacă prin sala VIP a Aeroportului Internațional Chișinău, dar va fi obligat, la fel ca toți călătorii, să plece peste hotarele R. Moldova în regim obișnuit. Cetățenii trebuie să-l vadă și să stea de vorbă cu el, a declarat astăzi președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul unei emisiuni de la Jurnal Tv.

Potrivit lui Grosu, autoritățile de la Chișinău au insistat pentru prelungirea accesului automobilelor cu numere transnistrene pe teritoriul Ucrainei nu pentru a-i face pe plac lui Vadim Krasnoselski.

„De pe urma acestei interdicții nu are de suferit individul acesta (Krasnoselski). El și protipendada din jurul lui are deja numere neutre și plăcuțe de înmatriculare moldovenești”, a spus Grosu.

Întrebat cum comentează amenințările la adresa Chișinăului făcute de Krasnoselski, spicherul a menționat că „regimul” caută tot timpul nod în papură și încearcă să tensioneze situația.

Citește și: Igor Dodon se va RUGA de liderul separatist Krasnoselski, care a AMENINȚAT deschis Chișinăul cu „utilizarea forței”, să-i permită să ajungă la meciurile FC Sheriff din Liga Campionilor

„Primul termen-limită de înregistrare a automobilelor cu numere neutre a expirat pe 15 ianuarie. Dodon a torpilat totalmente subiectul acesta. Nu a pregătit oamenii, nu a demarat discuțiile cu partea ucraineană. Noi atunci i-am convins pe ucraineni că nu e vina cetățenilor. Acum în septembrie… Toată lumea a fost ocupată cu campania electorală. Până au fost validate alegerile… Astfel, 1 septembrie i-a prins pe mulți fără numere neutre. Evident că cea mai bună soluție e să-și înmatriculeze automobilele. Dacă nu pot să-și înmatriculeze automobilele, atunci trebuie să fie o alternativă - transportul de rută”.

Întrebat ce primește Chișinăul în schimbul cedărilor făcute în fața separatiștilor de la Tiraspol, în condițiile în care cetățenii din partea dreaptă a Nistrului sunt hărțuiți la trecerea așa-zisei frontiere, sunt impuși să completeze tot felul de declarații, Igor Grosu a menționat că trebuie de făcut o diferență între „regim” și cetățeni.

„Dacă noi o să tratăm acest teritoriu prin prisma relațiilor noastre cu regimul, cu cei care au capturat cetățenii noștri, Krasnoselski și tot anturajul său, noi cumva o să uităm de cetățeni. Ei au ales calea discursurilor agresive. E o cale de confruntare care poate duce la nimic bun. Noi am ales să ne gândim la cetățeni. Când primim un lot de vaccin, le dăm și lor, pacienții de acolo vin și se tratează aici. În cazul școlilor românești din stânga Nistrului, noi am spus foarte clar: acesta nu poate fi subiect de discuții. Școlile trebuie să funcționeze. Școlile nu pot fi un motiv de negociere pentru o facilitate sau alta. Filosofia lor e să creeze probleme. Ei imită chipurile o cedare în cazul problemei create de ei și încearcă să negocieze cu noi altceva. Noi trebuie să arătăm pe malul drept progrese în toate domeniile. 14% la sută din cetățenii din stânga Nistrului au votat altfel decât a plătit Dodon”, a punctat Igor Grosu.

De asemenea, spicherul a promis că Vadim Krasnoselski și toți apropiații lui nu vor mai defila prin sala VIP de la Aeroportul din Chișinău.

„Da, el văd că nu are interdicții să treacă prin sala VIP. Probabil noi vom institui o practică, o să legiferăm o nouă practică, pentru ca toți demnitarii să treacă în regim obișnuit, inclusiv acești indivizi. Să se întrețină cu cetățenii, să vadă cât e de facil să treci…”, a conchis oficialul.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md