(video) Euro NCAP: Cât de sigure sunt noile Lynk & Co 01, NIO ES8, Audi Q4 e-tron, Toyota Mirai şi Subaru Outback

Cinci pe linie! Toate cele cinci maşini noi menționate în titlul acestui articol s-au ales cu o notă maximă de cinci stele în urma testelor riguroase organizate de Euro NCAP.

O menţiune importantă este că toate automobilele oferă un astfel de nivel înalt de protecţie fiind în echipare de bază şi nefiind necesar vreun sistem de asistenţă opţional!

Pe lângă aceste modele a fost testat şi modelul Kuga PHEV de la Ford, varianta împărtășind ratingul de cinci stele al versiunilor cu motorizări obişnuite testate în 2019.

Lynk & Co este un brand nou pentru Europa, iar modelul său 01 profită de conexiunea familiei Geely pentru a împărți elementele de bază cu Volvo XC40. Rezultatele sunt impresionante. SUV-ul mic, care poate fi hibrid sau plug-in hybrid are performanțe bune, dar scorul său de 96% pentru protecția ocupanților adulți, inclusiv un scor maxim pentru impactul lateral, iese în evidenţă. Acest lucru și un set complet de caracteristici active de siguranță îl ajută să-și asigure ratingul de cinci stele.

O altă mașină chineză care este nouă în Europa este ES8 de la NIO. Vândut deocamdată oficial în Norvegia, SUV-ul electric cu 6/7 locuri, oferă un pachet bun de sisteme de siguranţă, mai ales în domeniul siguranței active. Cu rezultate excelente pentru sistemul său autonom de frânare de urgență și o completă suită de alte caracteristici de evitare a accidentelor, NIO obține un scor de 92% la capitolul Safety Assist!

“Un val de vehicule electrice noi fabricate în China, modele lansate de BYD, XPeng, DFSK, Seres şi alţii, vor să ajungă şi pe piaţa europeană. Din păcate, multe dintre acestea nu sunt încă atât de transparente pentru consumatorii europeni în ceea ce privește siguranța. Cu toate acestea, Lynk & Co și NIO arată că Made in China nu mai este un termen privit cu dispreţ sau îndoială când vine vorba de siguranța mașinii. Aici avem două modele noi, ambele dezvoltate în China, care au performanțe extrem de bune la testele noastre. Este clar că toți producătorii știu că Euro NCAP îi va menține la standarde înalte dacă vor să vândă mașini în Europa și este satisfăcător că sunt pregătiți să facă investiția pentru a obține cele mai bune ratinguri de siguranță”, a declarat Michiel van Ratingen, secretar general al organizaţiei.

Audi Q4 e-tron are performanțe la fel de bune precum “rudele” sale din grupul VW, cu care împarte platforma omniprezentă MEB. La fel ca VW ID.4 și Škoda Enyaq iV lansate mai devreme, SUV-ul electric obține un rating maxim de cinci stele, reflectând performanțe solide la toate capitolele.

Mirai de la Toyota este printre primele mașini de pe piaţă care utilizează o celulă de combustie cu hidrogen pentru a produce electricitatea necesară pentru acționarea motorului electric. Cu un rezervor de înaltă presiune care stochează hidrogenul, siguranța este de o importanță capitală, iar ultima generație Mirai asigură acest lucru cu un rating de cinci stele!

Înțelegând că unii consumatori ar putea fi îngrijorați de această tehnologie, Euro NCAP a acordat o atenție suplimentară asupra celor ce se întâmplă în momentul accidentului şi după, dar a constatat, că faptul că maşina este alimentată cu hidrogen, nu a avut niciun efect asupra siguranței sale inerente!

Iar noul Subaru Outback strălucește cel mai puternic în domeniul siguranței active, cu un scor remarcabil de 95% pentru Safety Assist. La fel ca NIO, mașina este echipată cu un sistem care detectează semne de oboseală sau de atenţie insuficientă la drum, direct din mișcările ochilor șoferului, combinând acest lucru cu comportamentul de direcție pentru a emite un avertisment atunci când este nevoie de o pauză. Subaru și NIO sunt printre primele mașini de producție care au această tehnologie inovatoare, care se așteaptă să devină mai populară în următorii ani.

Rezultatele testelor:

Precedenta sesiune de teste: (video) Euro NCAP: Cât de sigure sunt noile CUPRA Leon, Renault Kangoo, Opel Mokka, Mercedes-Benz GLA şi EQA

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/