Invitația SIS pentru Natalia Morari: „Considerăm oportună adresarea jurnalistei la Procuratura Generală”

Ilie Gulca
08/09/2021
Serviciul de Informații și Securitate

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a lansat o invitație publică Nataliei Morari pentru elucidarea circumstanțelor în care angajați ai acestei structuri de stat ar fi șantajat-o pe jurnalistă cu detalii despre viața sa privată. Jurnalista TV8 a scris într-o postare pe Facebook că „se dorește supunerea ei ca jurnalistă” din cauza că tatăl fiului ei este controversatul om de afaceri Veaceslav Platon.

„Considerăm oportună adresarea jurnalistei la Procuratura Generală în vederea intentării unui dosar penal la subiect, SIS își asumă acordarea sprijinului plenar în eventuala desfășurare a urmăririi penale”, se menționează într-un comunicat al SIS.

Serviciul de Informații și Securitate condamnă orice tip de atacuri asupra libertăților fundamentale ale omului, presei independente și inviolabilității vieții personale.

Jurnalista postului de televiziune TV8, Natalia Morari, a spus miercuri pe Facebook despre faptul că tatăl copilului său este controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon.

„În ultimele săptămâni, eu sunt șantajată de către oamenii din Serviciul de Informații și Securitate cu aceste detalii din viața mea personală. Se dorește supunerea mea ca jurnalist, dar asta nu va fi niciodată. Ironia sorții este că sunt tot acei oameni care au slujit cu dedicație și pe timpul lui Plahotniuc, tot ei sunt cei mai harnici și astăzi. Tata lui Rem este Veaceslav Platon și o declar ca să nu mai existe loc de niciun fel de șantaj în privința mea și a fiului meu”, a scris jurnalista Morari pe pagina sa de Facebook.

Ilie Gulca
08/09/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii