‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 27 martie, 2024
2.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMinisterul Agriculturii propune deschiderea a încă 7 stații antigrindină

Ministerul Agriculturii propune deschiderea a încă 7 stații antigrindină

‹ adv ›
‹ adv ›

În contextul schimbărilor climaterice și a fenomenelor meteorologice extreme și variabile, extinderea suprafețelor protejate de căderile de grindină este o necesitate prioritară.

Astfel, în cadrul unei întrevederi organizate de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare au fost setate o serie de acțiuni prioritare, necesare pentru fortificarea capacităților instituționale ale Serviciului Special pentru Influențe Active asupra Proceselor Hidrometeorologice (SSIAPH).

Părțile au discutat despre stadiul de promovare a modificărilor Hotărârii Guvernului nr. 1120/2005 cu privire la unele măsuri de eficientizare a lucrărilor de combatere a căderilor de grindină, ce ar permite modificarea efectivul de personal cu încă 50 de unități de personal, care ulterior ar duce la deschiderea a șapte puncte rachetare pe teritoriul raioanelor Ștefan Vodă și Căușeni.

Ion Garaba a prezentat un raport privind consumul anual de rachete, prin prisma intensității sporite a obiectelor convective, ce au fost lansate în număr record de 10546 bucăți în anul 2021 și necesitatea stringentă de procurare a unui lot de 2000 de rachete, în scopul asigurării continuității funcționale a Serviciului cu sarcinile stabilite.

De asemenea, s-a discutat și despre necesitățile stringente de modificare a redistribuirii unor surse financiare existente în cadrul Serviciului, inclusiv de întreținere și reparație a imobilelor aflate în gestiune, precum și aprobarea schemei de încadrare cu unele modificări pentru anul curent.

A fost examinată oportunitatea de implementare a unui mecanism de școlarizare a inginerilor, lucru ce ar facilita menținerea memoriei instituționale prin asigurarea continuă cu cadre înalt calificate.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii