‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
5.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiri10 producători din Moldova participă la cea mai mare expoziție din domeniul horticol

10 producători din Moldova participă la cea mai mare expoziție din domeniul horticol

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În perioada 07-09 septembrie 2021, 10 companii producătoare de fructe și legume, precum și comercianți de tehnologii utilizate în agricultura- din Republica Moldova, cu suportul Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM), participă la cea mai importantă Expoziție Internațională din domeniul horticol Macfrut – Fruit & Veg Professional Show – Special Edition, care se desfășoară în Rimini, Italia.

Expoziția MACFRUT este un eveniment internațional unic, dedicat întregului lanț de aprovizionare cu fructe și legume. Un eveniment B2B pentru profesioniști în domeniul fructelor și legumelor, de la cei implicați în producție și comerț, la cei implicați în logistică, ambalare, mașini și distribuție.

În acest an, Republica Moldova are un stand propriu, organizat de către Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Fructe Moldova Fruct.

Conform agendei, antreprenorii din țara noastră vor vizita expoziția unde cei 1000 de producători italieni, dar și internaționali își expun produsele din sectorul agro-alimentar, inclusiv: fructe, legume și alte produse ecologice proaspete sau uscate, material săditor și semințe de plante, echipamente tehnice, mașini și sisteme pentru cultivarea și protecția plantelor; sisteme și tehnologii post-recoltare; tehnologii, mașini și materiale pentru sortare și ambalare ș.a.

De asemenea, agenții economici din Republica Moldova vor avea posibilitatea să participe la întrevederi de afaceri în formatul B2B.

Prin organizarea acestei delegații, CCI a RM își propune să contribuie la conectarea mediului de afaceri din țară cu antreprenorii italieni, stabilirea contactelor, familiarizarea cu cerințele de calitate, condițiile de livrare a fructelor și legumelor pe piața italiană etc.

‹ adv ›

Macfrut 2021 este expoziția care cuprinde:

  • 50 mii de metri pătrați;
  • 10 pavilioane dedicate diferitelor sectoare ale producției de fructe și legume: semințe, material săditor, tehnologii de producție cu efect de seră și terenuri deschise; sisteme de irigații; utilaje agricole; biostimulanți și îngrășăminte; echipamente de procesare și ambalare; legume și fructe proaspete; producerea de sparanghel de Ziua Sparanghelului; pavilionul antreprenorilor chinezi.
  • 43 500 de vizitatori, dintre care 25% sunt cumpărători străini din Europa de Est, din Rusia (14%), Orientul Mijlociu (4%), precum și țări din Africa, America Centrală și de Sud și Asia (57%);
  • 1000 de companii participante, dintre care 20% sunt companii străine.
  • 1500 cumpărători internaționali.

Notă: Conform datelor Biroului Național de Statistică, volumul comerțului exterior al țării noastre cu Republica Italiană a înregistrat în anul 2019 o valoare de 673.48 mil. USD. Astfel, Italia s-a situat pe locul 4 la nivel mondial printre principalii parteneri comerciali ai Republicii Moldova, deținând o pondere de 7,8 % în comerțul total al țării noastre. Italia este al 2-lea partener comercial al RM după derularea exporturilor. Exportul moldovenesc în Italia în perioada dată a înregistrat o valoare de 267,05 mil. USD (principalele mărfuri exportate sunt produsele agroalimentare precum grâu, porumb, semințe de floarea-soarelui, ulei din semințe de floarea-soarelui, nuci, miere naturală și produse industriale precum articole de îmbrăcăminte, fire și țesături; încălțăminte; fire și cabluri, ambalaje și articole din lemn, articole de marochinărie (valize) etc.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›