3.000 de mașini, înregistrate lunar în țară. Expert: Dacă credeți că avem ambuteiaje mari în Chișinău, atunci nu știți ce ne așteaptă

Anul acesta în Moldova lunar se înregistrează câte 3 mii de automobile, cea ce este cu 20% mai mult decât anul trecut sau media din ultimii 5 ani, anunță expertul economic Veaceslav Ioniță, într-o analiză pe blogul său. Totodată, acesta prognozează o dublare a numărului de mașini în capitală, în următorii ani.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit expertului, în ultimii 50 de ani, numărul de automobile în țară a crescut de 45 de ori, de la 15 mii în 1970 la 700 de mii de automobile în prezent.

Todoată, lungimea drumurilor în aceeași perioadă a rămas aproape neschimbată, 6,2 mii km în 1970 și doar 9,4 mii km în prezent.

Dar asta nu este totul, precizează analistul. După numărul de mașini pe cap de locuitori, noi încă suntem de două ori sub media țărilor avansate. Așa ca numărul de mașini se va dubla în următorii ani.

„Dacă credeți că acum avem ambuteiaje mari în municipiul Chișinău, atunci nu știți ce ne așteaptă peste 2-3 ani”, a menționar Veaceslav Ioniță.



Pub