(video) O construcție din capitală suspendată, după ce Ion Ceban ar fi auzit anunțul de vânzare a apartamentelor la radio

Ion Ceban a solicitat „stoparea actelor permisive pentru o construcție până la clarificarea tuturor circumstanțelor”. Aceasta fiind localizată în perimetrul centrului istoric al orașului, „iar conducerea actuală a municipalității nu a emis decât ordin de restaurare a fațadei”. Anunțul a fost făcut de edilul capitalei, care ar fi auzit de la radio despre ofertele de vânzare a apartamentelor în zona respectivă.

Foto: UNIMEDIA

„Mergând în mașină, am auzit la radio că o companie vinde apartamente în această zonă, aflată la intersecția străzilor Dosoftei și Lazo. Am trecut dimineață să văd ce se întâmplă, după care am intrat la Primărie să văd cum de facto stau lucrurile, ce fel de acte permisive are această companie. Aici este un monument de arhitectură, ce a emis Primăria în mandatul pe care-l dețin eu este autorizația de restabilire a acestei fațade. Am intrat pe șantier și șeful adjunct pe construcție, de fapt nu știe ce se construiește aici. A venit directorul financiar, care tot nu știe ce se construiește. Aici mai era un obiect de arhitectură, dar din câte am observat aici se pregătește construcția unui bloc locativ nou.Noi avem constructori de bună credință și constructori de nu prea bună credință. Dacă șef adjunctul de șantier și directorul de șantier nu cunosc ce se construiește, de fapt aici, locație care se află în perimetrul centrului istoric”, a relatat într-un live pe pagina sa de Facebook, Ion Ceban.

„Conform altor acte eliberate până a deveni primar, urmau să se construiască o clădire cu 6 maximum 7 etaje. Astăzi informația este că agentul imobiliar vinde apartamente la etajele 8, 9 și 10.

Responsabilii de șantier, dar și un director comercial, care a venit la fața locului nu a putut explica exact ce construiesc.

Am solicitat stoparea actelor permisive pentru construcție și restaurare până la clarificarea situației.

Din simplul fapt că sunt constructori de rea credință, încrederea oamenilor s-a pierdut.

Tot la finele lunii septembrie, vom organiza o ședință unde vom invita constructorii, consilierii, deputații din parlament, experții în domeniu pentru a discuta și a asculta toate pozițiile.

Data o vom anunța”, a scris ulterior Ceban.

Ion Ceban a anunțat „moratoriu pe eliberarea oricăror acte permisive de construcție în centrul istoric”. Astfel, a fost interzisă eliberarea actelor permisive până la 1 aprilie 2022, până la elaborarea PUZ.


Pub