ANSP, despre persoanele care au murit de Covid, chiar dacă erau imunizate: Nu poate fi făcută nicio asociere cu vaccinul administrat

Agenția Națională de Sănătate Publică a venit cu precizări referitor la persoane care s-au vaccinat anti-Covid, dar au decedat din cauza complicațiilor coronavirusului. Potrivit instituției până acum au fost înregistrate șase cazuri de deces, dar moartea acestora nu are nicio legătură cu vaccinul administrat. 

Foto:
„Până în prezent, ANSP a înregistrat și documentat 6 cazuri de deces în urma complicațiilor infecției Covid-19 în rândul persoanelor care au în anamneză cel puţin o doză de vaccin anti-Covid-19. Dintre acestea, 5 persoane aveau doar o singură doză de vaccin (inclusiv 1 cu ciclul complet de vaccinare) și 1 persoană avea ambele doze de vaccin. Dintre aceste persoane, 3 - au fost vaccinate cu vaccinul Astra Zeneca, 1 persoană cu Pfizer, 1 persoană cu Sputnik-V şi 1 persoană cu vaccinul Janssen.

De menționat că persoanele au decedat din cauza complicațiilor provocate de infecția cu virusul SARS CoV-2, pe fundalul comorbidităților existente și nu poate fi făcută nicio asociere cu vaccinul administrat, precum este interpretată informația de către sursele mass-media”, se menționează într-un comunicat de presă al ANSP.

Amintim că anterior ministra Sănătății, Ala Nemerenco a anunțat că trei persoane au decedat în Moldova, de Covid-19, deși au fost vaccinate contra acestui virus. 

 „Da, este adevărat, nu este doar o persoană, sunt câteva. Am făcut analiza, se discută. O persoană este în perioada când nu este posibilă stabilirea, a avut loc infectarea cu Covid în perioada în care încă nu erau instalați anticorpii. Altă persoană a decedat la o vârstă înaintată, cu mai mule comorbidități și încă o persoană, la 74 de ani, de asemenea cu foarte multe comorbidități”, a precizat Ala Nemerenco.



Pub