Doi alpiniști moldoveni au dispărut în munții Ushba în Georgia. MAEIE: Se aflau într-o expediție
Doi alpiniști din Republica Moldova sunt căutați acum de salvatorii locali, după ce au dispărut în timp ce se aflau într-o expediţie pe muntele Ushba în Georgia. Operațiunea de salvare a fost inițiată de către autoritățile georgiene din data de 3 septembrie și încă este în desfășurare. Despre aceasta a anunțat Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.
Foto:

„Accesul în ultima locație cunoscută a cetățenilor moldoveni este îngreunată de condițiile meteo nefavorabile care nu au permis accesul salvatorilor cu elicopterul, fiind detașată o misiune terestră. Responsabilii de la Ambasada Republicii Moldova la Baku, cât şi Consulatul onorific al Republicii Moldova la Batumi menţin legătura permanentă cu autorităţile locale şi membrii familiei cetățenilor moldoveni, fiind pregătiți să acorde asistenţă consulară de specialitate.

MAEIE solicită respectuos reprezentanților mass-media de a nu da publicității date cu caracter personal privind identitatea persoanelor sau informații neverificate pe acest caz”, se arată într-un comunicat emis de MAEIE. 


Pub