Igor Dodon, despre mărirea pensiei la 2 mii de lei pentru unele categorii: Trebuie de majorat tuturor pensionarilor. Nu trebuie divizați

Liderul PSRM, Igor Dodon susține că toți pensionarii ar trebui să beneficieze de venituri lunare mai mari, „ei nu trebuie divizați”. Totodată, acesta a menționat că fracțiunea din care face parte va înregistra amendamente la proiectul majorității parlamentare prin care va propune câteva modificări. Declarațiile au fost făcute, la postul de televiziune Primul în Moldova.

Foto: UNIMEDIA

„Consider că trebuie de majorat pensia tuturor pensionarilor. Ei nu trebuie divizați. Ce facem cu pensionarii care au peste 2.000 de lei? De exemplu acei care au 2.001 lei. El nu va primi nimic de la stat. De aceea, noi am propus ca cei care au peste 2.000 de lei să beneficieze în plus de 500 de lei, ceea ce înseamnă o creștere de 25%. Asta ar fi corect din punct de vedere social. Totuși, mă bucur că au păstrat indexarea pensiei de două ori pe an. Asta e inițiativa noastră”, a declarat Igor Dodon. 

Natalia Gavrilița a anunțat că majorarea de 2 mii de lei la pensii se va realiza doar pentru cei cu stagiu complet de muncă. „Sunt prevăzute mai multe modificări și vor fi majorări, inclusiv pentru persoanele cu stagiu incomplet, dar nu în măsura în care se majorează pensiile”, a declarat prim-ministra. 

Pensia minimă în Moldova va fi majorată din 1 octombrie. Prim-ministra, Natalia Gavrilița, dă asigurări că circa 183 mii de pensionari cu stagiu complet de cotizare vor primi minim 2 mii lei, iar cele cu stagiu de muncă incomplet vor primi un adaos de 398 lei. Mai multe detalii au fost oferite astăzi în cadrul unei conferințe de presă.


Pub