Principală  —  IMPORTANTE   —   Ce condiții trebuie să întrunească…

Ce condiții trebuie să întrunească cetățenii străini pentru a putea intra în Canada


Începând cu 7 septembrie curent, autoritățile canadiene permit cetățenilor străini vaccinați să intre în Canada, în scopuri neesențiale de călătorie – turism, vizite private.

Pentru aprobarea intrării în Canada cetățenii străini vor trebui să întrunească următoarele condiții:

  • Străinii trebuie să fie imunizați și să prezinte dovada primirii vaccinului. Autoritățile canadiene au aprobat vaccinurile Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca și Janssen.
  • Străinii trebuie să obțină un rezultat valid al testului molecular COVID-19 cu cel mult 72 de ore înainte de data zborului programat sau un rezultat anterior pozitiv al testului – între 14 și 180 de zile înainte de călătorie în Canada. Testele antigene nu sunt acceptate.
  • Să nu prezinte simptome ale infecției.
  • Să fie înregistrați prin intermediul aplicației ArriveCAN. Călătorii vaccinați au obligația să trimită informațiile privind călătoria planificată și rezultatele testului, inclusiv dovada digitală a vaccinării în limba engleză sau franceză, folosind aplicația ArriveCAN în termen de 72 de ore înainte de sosire în Canada. Călătorii trebuie să-și prezinte informațiile înainte de a urca la bordul navei aeriene în călătorie spre Canada. Călătorii care nu își pot afișa dovada înregistrării pe aplicația ArriveCAN – nu le va fi permisă urcarea la bordul aeronavei.
  • 5. Să dispună de dreptul de intrare în Canada, în temeiul Legii privind imigrația și protecția refugiaților. Să susțină un test la sosire în Canada, dacă această se solicită de ofițerul de control la frontieră.

Cetățenii străini care doreau să călătorească în scopuri neesențiale înainte de 7 septembrie nu aveau permisiunea de a intra în Canada.

Toți călătorii, inclusiv cetățenii canadieni și rezidenții permanenți, deși sunt complet vaccinați, sunt obligați să prezente rezultatul negativ al testului molecular efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data zborului spre Canada.

Începând cu 9 august, copiii nevaccinați cu vârsta sub 12 ani sunt scutiți de carantină atunci când sunt însoțiți de părinți sau însoțitori care sunt vaccinați, dar trebuie să urmeze restricțiile de sănătate publică, care includ abținerea de la frecventarea școlii timp de 14 zile. Copiilor nevaccinați cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani li se permite să intre în Canada cu părinții sau însoțitori vaccinați, dar vor fi obligați să respecte regimul de carantină de 14 zile.