15:57:00 25.04.2024
Stiri

Secretarul de stat american, vizită oficială în Germania: „O ocazie de a reafirma alianța puternică dintre SUA și Germania”

Actualitate 07.09.2021 08:29 Vizualizări1086 Autor: Ziarul National
Secretarul de stat american, vizită oficială în Germania: „O ocazie de a reafirma alianța puternică dintre SUA și Germania”


Secretarul de stat american, Antony Blinken, va efectua săptămâna aceasta o vizită de lucru în Germania, mai exact în data de 8 septembrie. Cu acest prilej, oficialul american se va întâlni cu ministrul german de externe, Heiko Maas, va participa la o reuniune ministerială privind Afganistanul și va vizita principala operațiune de tranzit a persoanelor din Afganistan către Statele Unite prin baza aeriană Ramstein.

„Aceasta este o ocazie de a reafirma alianța puternică dintre Statele Unite și Germania și cooperarea noastră strânsă în ceea ce privește prioritățile comune de politică externă”, a transmis SUA, potrivit comunicatului oficial, remis CaleaEuropeană.

De asemenea, Antony Blinken va transmite recunoștința Statelor Unite către Guvernul german pentru că a fost un partener neprețuit în Afganistan în ultimii 20 de ani și pentru cooperarea germană în cadrul operațiunilor de tranzit a persoanelor din Afganistan.

Blinken va vizita, de asemenea, angajații Departamentului de Stat care lucrează îndeaproape cu Departamentul Apărării și cu alte departamente și agenții pentru a-i ajuta pe cetățenii americani și pe afganii vulnerabili să călătorească spre destinațiile lor ulterioare.

Secretarul Blinken se va întoarce la Washington, D.C. tot pe 8 septembrie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md