09:23:04 25.04.2024
Stiri

Ministrul Litvinenco le-a cerut membrilor CSM să promoveze „oameni integri” în funcțiile de judecător: „Am ajuns acolo unde am ajuns, deoarece criteriul de integritate nu a fost definitoriu”

Actualitate 07.09.2021 09:31 Vizualizări1291 Autor: Ziarul National
Ministrul Litvinenco le-a cerut membrilor CSM să promoveze „oameni integri” în funcțiile de judecător: „Am ajuns acolo unde am ajuns, deoarece criteriul de integritate nu a fost definitoriu”


Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, le-a solicitat astăzi membrilor Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), întruniți astăzi în ședință, să promoveze în funcțiile de judecători doar „oameni integri”, pentru a construi în R. Moldova „un sistem de justiție dreaptă”.

Litvinenco a declarat, în debutul ședinței, că „am ajuns acolo unde am ajuns, deoarece criteriul de integritate nu a fost definitoriu”.

Ministrul a oferit exemplul judecătoarei Viorica Puică, candidatura căreia la Curtea Supremă de Justiție a fost respinsă „fără temei” de Parlamentul precedent.

„Eu cred că CSM, ca garant al independenței justiției, ar trebui să revină la subiect”, a punctat ministrul Litvinenco.

Aceeași sursă le-a mai transmis membrilor CSM că evaluarea externă extraordinară a judecătorilor este o prioritate pe care actuala guvernare o va implementa, reieșind din votul cetățenilor din 11 iulie curent.

Ministrul Litvinenco a mai atras atenția la eficientizarea activității CSM și a inspecției judiciare, ca elemente ale curățirii sistemului judecătoresc.

„CSM, așa cum înțeleg eu lucrurile, trebuie să asigure administrarea justiției în interesul cetățeanului și nu în interesul judecătorului”, a mai spus ministrul Justiției.

Menționăm că ministrul Litvinenco este membru din oficiu al CSM, la fel ca și procurorul general. Actuala guvernare și-a exprimat anterior intenția de modificare a Constituției în vederea excluderii din componența CSM a ministrului justiției și celorlalți membri din oficiu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md