16:57:40 29.03.2024
Stiri

Reprezentanții Asociației Businessului European în R. Moldova au pus pe masa deputaților de la Chișinău lista dificultăților cu care se confruntă oamenii de afaceri străini: „Cea mai mare problemă este justiția”

Actualitate 07.09.2021 15:45 Vizualizări1862 Autor: Ziarul National
Reprezentanții Asociației Businessului European în R. Moldova au pus pe masa deputaților de la Chișinău lista dificultăților cu care se confruntă oamenii de afaceri străini: „Cea mai mare problemă este justiția”


Cea mai mare problemă a oamenilor de afaceri străini care activează în R. Moldova este „justiția selectivă și politizată”, au declarat astăzi reprezentanții Asociației Businessului European (EBA) din republica noastră, în cadrul unei întrevederi avute cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, și cu un grup de deputați.

Oamenii de afaceri străini au invocat mai multe dificutăți cu care se confruntă pe moment și au abordat importanța reorganizării a cadrului legal ce ține de taxare, impozitare și activitate antreprenorială.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a asigurat reprezentanții EBA că noul Legislativ este gata pentru un dialog sincer cu mediul de afaceri care să contribuie la creșterea transparenței, predictibilității și stabilității businessului local și internațional în republica noastră.

„Vrem un mediu de afaceri corect, simplu și atractiv la nivel regional ca să accelerăm investițiile atât locale, cât și străine, ca să putem crea locuri de muncă bine plătite la noi acasă”, a declarat președintele Legislativului.

Participanții la ședință au făcut propuneri privind reducerea „prezenței” statului în domeniul economic, îmbunătățirea calității serviciului public, facilitarea comerțului extern și intern, armonizarea cadrului fiscal și a celui vamal, digitalizarea economiei, protecția datelor cu caracter personal, dezvoltarea resurselor umane și relațiile de muncă, stabilitatea sectorului financiar, securitatea energetică etc.

În urma discuțiilor, s-a convenit organizarea mai multor întruniri, pe platforma comisiilor parlamentare, în vederea identificării soluțiilor practice pentru fiecare problemă abordată.

EBA Moldova a fost întemeiată în 2011 și activează sub egida Delegației Uniunii Europene la Chișinău, reprezentând actualmente interesele a peste 90 de companii și au creat peste 23 de mii de locuri de muncă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md