12:33:51 29.03.2024
Stiri

Ministrul Nicu Popescu, primit de Klaus Iohannis: „Am convenit să accelerăm proiectele menite să CONECTEZE R. Moldova cu spațiul UE”. Viitoarea ședință comună de GUVERN va avea loc la Chișinău

Actualitate 07.09.2021 16:56 Vizualizări1291 Autor: Ziarul National
Ministrul Nicu Popescu, primit de Klaus Iohannis: „Am convenit să accelerăm proiectele menite să CONECTEZE R. Moldova cu spațiul UE”. Viitoarea ședință comună de GUVERN va avea loc la Chișinău


Președintele României, Klaus Iohannis, a remarcat primele decizii luate de noul Guvern de la Chișinău, care „transmit semnale încurajatoare și care indică voința avansării unor reforme menite să aducă beneficii reale la nivelul întregii societăți” și a reconfirmat angajamentul României de a acorda întreaga susținere R. Moldova în procesele de transformare, modernizare și de implementare a reformelor, în spiritul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană dintre cele două state.

Declarația a fost făcută astăzi la Palatul Cotroceni, în cadrul unei întrevederi cu vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova, Nicu Popescu.

Potrivit lui Klaus Iohannis, vizita la București a reprezentantului Guvernului R. Moldova reprezintă o reconfirmare a relației speciale dintre România și R. Moldova și oferă ocazia pentru „consolidarea suplimentară a dialogului bilateral, în vederea unei cooperări aprofundate și pentru luarea deciziilor necesare avansării proiectelor comune de interes strategic”.

Președintele Klaus Iohannis a evocat discuțiile recente avute cu președintele R. Moldova Maia Sandu, pe 27 august 2021 la Chișinău, și cu președintele Parlamentului R. Moldova, Igor Grosu, pe 1 septembrie 2021 la București, și a reconfirmat angajamentul României de a acorda întreaga susținere în procesele de transformare, modernizare și de implementare a reformelor, în spiritul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană dintre cele două state.

Iohannis a subliniat, printre altele, necesitatea creării condițiilor necesare pentru atragerea investițiilor, inclusiv românești, și ameliorarea mediului de afaceri.

În cadrul discuțiilor, a fost evocată viitoarea ședință comună de Guvern, care va avea loc la Chișinău și care va trebui să se concentreze, cu decizii și soluții concrete de cooperare, asupra domeniilor și proiectelor comune prioritare.

De partea cealaltă, ministrul Nicu Popescu i-a mulțumit președintelui Iohannis pentru „primirea călduroasă” de la Palatul Cotroceni.

„Am convenit să acționăm hotărât în spiritul Parteneriatului nostru Strategic, să accelerăm proiectele bilaterale menite să conecteze R. Moldova cu spațiul UE și să aducă beneficii concrete la nivelul întregii societăți. Totodată, am menționat că ne dorim o consolidare a investițiilor românești. Ne-am angajat în acest sens să creăm condițiile necesare pentru atragerea investițiilor străine și ameliorarea mediului de afaceri. Am transmis, de asemenea, toată aprecierea noastră pentru solidaritatea României în timpul actualei pandemii de coronavirus”, a punctat ministrul Nicu Popescu.

De menționat că ministrul Nicu Popescu a fost invitat de omologul său de la București, Bogdan Aurescu, să participe la Reuniunea Anuală a Diplomației Române.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md