(video) München 2021: Premieră – Noul BMW i Vision AMBY are o autonomie electrică de peste 300 km

După noile BMW i Vision Circular, MINI Urbanaut şi BMW Motorrad Concept CE 02, al patrulea vehicul din cele cinci pregătite pentru prezentare în cadrul Salonului Auto Internațional de la München este BMW i Vision AMBY – primul aşa-numit pedelec de mare viteză pentru exploratori urbani!

De la exterior privit arată similar cu o bicicletă electrică, dar oferă mult mai multe posibilităţi.

Caracteristici cheie:

  • AMBY este un neologism pentru mobilitate adaptivă. BMW i Vision AMBY interpretează ideea de bază a mobilităţii urbane adaptive pe două roţi în moduri diferite.
  • Vehiculul este echipat cu un sistem de propulsie electric cu trei viteze nominale pentru diferite tipuri de drum, deşi utilizatorii trebuie să pedaleze practic constant pentru a beneficia de asistența electrică. Sistemul de propulsie permite viteze de până la 25 km/h pe pistele de biciclete (peste 300 km autonomie în acest caz), până la 45 km/h pe drumurile din centrul oraşului (180 km) şi până la 60 km/h pe drumurile cu mai multe benzi şi în afara zonelor urbane (75 km).
  • Plăcuţe de înmatriculare şi un permis corespunzător sunt necesare pentru viteze mai mari!
  • Modurile disponibile pentru pilot sunt stocate în aplicaţia de pe smartphone-ul conectat cu Vision Vehicle “AMBY”. Selectarea manuală a modurilor este perfect fezabilă, la fel ca recunoaşterea automată a locaţiei şi a tipului de drum prin tehnologia de geo-restricţionare şi reglarea automată a vitezei maxime.
  • În absenţa oricărui cadru legal existent pentru un vehicul de acest gen cu un concept modular de viteză, Vision Vehicles “AMBY” şi-au propus să introducă o astfel de legislaţie şi, în consecinţă, evoluţii de această natură. Prin urmare, BMW Group îşi arată dorinţa de a rămâne parte a discuţiei privind mobilitatea în oraşe, chiar dacă în anii următori aceste oraşe oferă automobilelor un spaţiu din ce în ce mai mic în care să funcţioneze.
  • Designul BMW i Vision AMBY este definit de uşurinţa vizuală şi sportivitatea ridicată. Şi fiecare detaliu promite că este capabil de mai mult decât o bicicletă electrică obişnuită. Structura cadrului M/L este mai mare, iar impresia are unde de rezistenţă şi stabilitate mai mari din toate punctele de vedere.
  • Geometria modernă a cadrului se simte ca un amestec de bicicletă de curse şi bicicletă electrică sport. Tubul superior al cadrului, realizat din patru profile sculpturale din aluminiu, reprezintă o declaraţie de intenţie expresivă şi modernă – şi nu numai în termeni vizuali. Ampatamentul îi este de 1.160 mm, iar greutatea de aproximativ 30 kg.
  • Cadrul poate fi recunoscut în mod clar ca fiind fabricat din acelaşi aluminiu secundar anodizat precum caroseria principală a BMW i Vision Circular. În plus, părţi ale ghidonului şi ale capacului bateriei sunt fabricate din polimeri gri plutitori, un plastic reciclat utilizat şi în barele de protecţie ale Vision Vehicle. Aceste materiale pot fi reintroduse mai uşor în ciclul de materiale al BMW Group odată ce produsul a ajuns la sfârşitul duratei sale de viaţă. Mai mult, un ulei derivat din rapiţă este folosit ca lichid de frână. 
  • Spaţiul dintre profile oferă loc de depozitare pentru un rucsac sau o geantă pentru laptop. Situat chiar înainte de ghidon se află tamponul de integrare a smartphone-ului, care ţine dispozitivul în siguranţă prin intermediul magneţilor şi asigură o vizibilitate ridicată.
  • Bateria este poziţionată în centrul cadrului. Cei 2.000 Wh permit o autonomie de peste 300 km, în funcţie de modul de condus. Datorită tehnologiei de încărcare rapidă, se reîncarcă în doar trei ore. Unitatea de propulsie, care este poziţionată aproape de pedale şi este tot de culoare neagră, oferă asistenţă numai atunci când pedalele sunt acţionate. Transferul de putere se face prin curea dinţată cu întreţinere redusă, iar transmisia este integrată în sistemul de propulsie.
  • Un braţ oscilant sofisticat dispus pe o singură faţă, altfel unic pentru BMW Motorrad, leagă roata spate de cadru. Cursa suspensiei – 120 mm atât în faţă, cât şi în spate – este ideală pentru toate aplicaţiile în şi în jurul oraşului, la viteze de până la 60 km/h. Jantele de 27.5 inci sunt echipate cu anvelope mai mari şi mai late decât în mod normal, pentru a asigura confort şi siguranţă excepționale chiar şi la viteze mai mari.
  • Designul tijei ghidonului ca parte a cadrului oferă o senzaţie foarte tehnică şi de înaltă calitate. O bandă de lumini LED subţire şi orizontală este integrată în ghidonul lat şi subliniază aspectul tehnic, de ultimă oră, al acestei secţiuni a cadrului. De asemenea, frânele complet integrate şi cablurile direcţionate intern completează aura caracterului de modernitate tehnică, ce acoperă zona ghidonului. Stopul LED vertical este integrat în tija scaunului. Sub acesta, un afişaj cu e-ink arată modul de călătorie utilizat.
  • Roata spate cu prindere centrală poate fi eliberată şi scoasă facil pentru uşurinţă optimă de transport. Şi roata din furca suspensiei faţă poate fi scoasă în modul clasic, cu un şurub. Rezultatul este o construcţie compactă, iar bateria poate fi îndepărtată şi depozitată separat, ceea ce reduce masa.
  • Aplicaţia special dezvoltată pentru acest vehicul îşi asumă rolul îndeplinit în mod tradiţional de o cheie, pe lângă faptul că poate stoca clasele de permise şi, la cerere, se poate aplica pentru un nivel anumit de asigurare. Foloseşte funcţionalităţi familiare de identificare a smartphone-urilor (de exemplu, recunoaşterea facială) în acelaşi mod precum Digital Key, care a fost introdusă mai întâi de BMW Group în industria auto şi transformă un iPhone compatibil într-o cheie digitală a maşinii, permiţând clienţilor să deblocheze, să blocheze şi, desigur, să pornească modelul.
  • Sunt disponibile şi alte funcţii de bază şi solicitări de stare (de ex. nivelul de încărcare curent şi programat). Tija scaunului reglabil electric este optimizată biometric pentru a se potrivi cu profilul stocat în aplicaţie, cu setările ajustate în funcţie de datele introduse – cum ar fi înălţimea şi lungimea interioară a piciorului utilizatorului – înainte de a porni! Iar actualizările over-the-air permit clienţilor să descarce actualizări şi ajustări de software în orice moment.
  • Smartphone-ul afişat pe Vision Vehicle se încarcă wireless pe suportul magnetic plasat jos în câmpul vizual al pilotului. De asemenea, aceste opţiuni de conectivitate oferă protecţia antifurt şi imobilizatorul programabil liber ca funcţii de bază. Iar funcţia de căutare ” Where is my BMW i Vision AMBY” este doar la un click distanţă pe smartphone.
  • În loc de alegerea de către utilizator a modului de călătorie, tehnologia de geo-restricţionare – în combinaţie cu serviciul de hărţi HERE detaliat – este capabilă să creeze parametrii relevanţi pentru setarea automată a modului de viteză şi asigurarea corespunzătoare. Această tehnologie de geo-restricţionare permite vehiculului să recunoască tipul de drum utilizat şi reglează automat viteza maximă permisă în consecinţă. Aceasta înseamnă că BMW i Vision AMBY se poate transforma dintr-un pedelec într-un vehicul de tip S-pedelec sau chiar unul similar cu o motocicletă.
  • Controlul manual al modului este, desigur, asigurat şi pentru a oferi utilizatorului libertate maximă atunci când vine vorba de utilizarea diferitelor tipuri de rute. Cu toate acestea, tehnologia inteligentă asigură în orice moment respectarea normelor de trafic şi de siguranţă relevante. Modul activat este prezentat pe afişaj folosind tehnologia e-ink – acest lucru facilitează identificarea modului activat/selectat de către alţi utilizatori ai drumului.
  • Alte funcţii tehnologice care ar putea fi incluse la BMW i Vision AMBY sunt un sistem ABS optimizat pentru biciclete, un asistent automat pentru faza lungă, un asistent pentru lumina de frână şi o lumină de zi – toate acestea putând creşte siguranţa. Un sistem de monitorizare a presiunii în anvelope, similar cu cel montat pe motocicletele BMW Group, este o altă posibilitate! Totodată, un radar de proximitate care funcţionează pe o rază de până la 140 m oferă utilizatorului o avertizare vizuală şi acustică (prin intermediul aplicaţiei) privind vehiculele care se apropie din spate şi completează gama posibilelor dotări de siguranţă.

BMW nu a anunțat deocamdată un termen despre când intenționează să transforme acest produs interesant într-unul de serie.

Vezi şi: Cum este să conduci o bicicletă BMW de 5.200 de euro? AutoBlog.MD a testat una de curând

Evenimentul de prezentare în reluare:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/