Dorin Lişman a demisionat de la şefia sistemului penitenciar. Cine i-ar putea lua locul

Julieta Saviţchi
07/09/2021

Dorin Lişman a demisionat, marţi, din funcţia de director al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), la cinci luni de la desemnare. Informaţia a fost făcută publică pe reţelele de socializare de către ministrul Justiţiei, Sergiu Litvinenco.

„Directorul actual al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Dorin Lișman, și-a depus cererea de demisie. Chiar astăzi va fi lansat concursul pentru un nou director al instituției”, a scris Litvinenco pe pagina sa de Facebook.

Fost secretar de stat la Ministerul Justiţiei în perioada aprilie-decembrie 2020, Dorin Lişman a fost numit la şef la ANP pe data de 27 aprile 2021.

Lișman s-a ales cu grad de „comisar șef de justiție” chiar în ziua în care a fost numit director al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Se vehiculează că succesorul lui Lişman ar putea fi Anatolie Falca, un pensionar care a lucrat în sistemul penitenciar mai bine de 20 de ani în mai multe funcții, printre care: comandant de companie pentru paza şi supravegherea deţinuţilor, comandant al batalionului de escortă. În perioada august 2017-iunie 2018 a deţinut funcţia de director adjunct al Departamentului Instituţiilor Penitenciare.

Julieta Saviţchi
07/09/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii