fbpx

Care este sfatul medicilor în ce privește viața sportivă a copiilor?

Copiii merită tot ce e mai bun, iată de ce trebuie să le prioritizăm activitățile și să le oferim posibilitatea de a explora lumea din jur cât mai eficient. Una dintre metodele de acest fel este practicarea sportului, zi de zi. Învâțându-i cu răbdare să îndrăgească mișcarea fizică și să facă activități sportive, nu facem altceva decât să îi pregătim de realitățile în care urmează să trăiască. Rezistența, perseverența și hărnicia – iată câteva dintre elementele relevante pe care le deprinde cel mic datorită activităților sportive. Totuși, ce sfaturi ne oferă medicii în privința practicării sportului de către copii, află în rândurile ce urmează.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

⦁ Sportul cu măsură

Este important ca practicarea sportului, indiferent de genul acestuia, să nu depășească limitele efortului posibil, astfel încât cel mic să nu fie epuizat, ci doar să obosească constructiv. De aceea, optează pentru alternarea activităților. De exemplu gimnastica ritmică merge de minune în săptămâna când cel mic are planificat și artele marțiale, astfel încât genuri de activitate similare se vor completa și combina corespunzător.

⦁ Sportul în prima jumătate a zilei

Activitățile sportive sunt rezultative dacă se fac în intervalul potrivit de timp, iar copiii necesită astfel de procese exclusiv în prima parte a zilei, deoarece în acest caz nu vor fi surmenați sau epuizați prea mult, ci vor avea suficientă energie cât să poată învăța și se juca corespunzător. Eventual, dacă este imposibil să facă sport de dimineața, optează pentru anumite feluri de activități, care i-ar spori creativitatea. De exemplu, dansurile pentru copii nu doar îi suplinesc nivelul de energie, ci îi permit să interacționeze și socializeze calitativ alături de semeni.

⦁Sportul trebuie să fie plăcere

Mulți părinți comit o greșeală impardonabilă, și anume aleg de sine stătător tipul de sport pentru copii. Regula centrală se rezumă la faptul că părintele trebuie să discute cu cel mic și să îl întrebe despre preferințele și doleanțele sale, altfel riscă să se ciocnească de frustrările acestuia sau să-i dea o senzație constantă de apatie. Stimularea corectă a copilului oferă rezultate pe măsură, mai ales dacă acest lucru este făcut din prisma stării sale generale de bine. Totodată, este momentul să renunți la divizarea pe tip gender. De exemplu, o fetiță poate să aibă interes pentru arte marțiale, pe când un băiat – spre gimnastică. Important este ca aceștia să fie încurajați și susținuți.

Respectând aceste recomandări vei observa cum copilul tău începe să savureze mersul la sport și își creează o rutină eficientă zi de zi. Alege Aquaterra Sport School și ajută-ți copilul să devină un campion fericit, zi de zi.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Informațiile publicate la rubrica „Advertoriale” sunt articole comerciale plasate în urma unei colaborări cu agenți economici sau agenții de publicitate cu scopul de a promova produse, servicii sau pentru a contribui la vizibilitatea brandului. Pentru detalii privind publicitatea pe portalul de știri ZUGO, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail contact@zugo.md sau la numărul de telefon 068 013 424.

Articole asemănătoare

Back to top button