/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Încă un lot de vaccinuri împotriva COVID-19 a fost transmis de Chișinău locuitorilor din regiunea transnistreană

missing
07 septembrie 2021, ora 17:50

Chișinăul transmite un nou lot de vaccinuri împotriva COVID-19 cetățenilor domiciliați în stânga Nistrului și municipiul Bender. Centrelor de Sănătate din regiunea transnistreană le vor fi livrate 5 104 doze de vaccin anti-covid, dintre care, 2 004 doze de Pfizer și 3 100 doze de Johnson, procurate de către Guvernul Republicii Moldova.

„Din toate loturile de asistență umanitare oferite Republicii Moldova, dar și din achizițiile efectuate din resurse bugetare, autoritățile în mod proporțional au redistribuit locuitorilor din regiunea transnistreană aproximativ 190 de mii de doze de vaccin împotriva COVID-19”, se arată într-un comunicat al Biroului pentru Reintegrare.

De asemenea, pentru întreținerea serviciilor exemplare și vindecarea grabnică a celor infectați, regiunii transnistrene pe lângă vaccin i s-au transmis și multiple loturi umanitare ce conțineau echipamente de protecție individuală și aparataj medical performant.

Mai mult, în zilele apropiate este preconizată înmânarea unui nou lot de ajutor umanitar locuitorilor din stânga Nistrului și mun.Bender, în număr de 500 de mii de măști de unică folosință, 240 de mii de aparate de respirat și 50 de mii de teste rapide de detectare a antigenului SARS COV-2.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram