/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

De cinci zile nu dau niciun semn. Doi alpiniști moldoveni, aflați într-o expediție în Georgia, de negăsit

missing
07 septembrie 2021, ora 19:27

Doi alpiniști moldoveni, aflaţi într-o expediţie pe muntele Ushba în Georgia, sunt căutați de salvatori din 3 septembrie, după ce au întrerupt orice contact cu ceilalți membri ai echipei. Operațiunea de salvare a fost inițiată de către autoritățile georgiene.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene spune că s-a autosesizat prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la Baku, acreditată prin cumul în Georgia, în legătură cu situația celor doi alpiniști.

„La un moment dat, alpiniștii nu mai ieșeau la contact cu ceilalți membri ai expediției, respectiv, a fost solicitată intervenția salvatorilor. Aceștia au încercat să identifice locația alpiniștilor moldoveni, prin intermediul elicopterului, dar având în vedere condițiile meteo nefavorabile, a fost reorganizată misiunea de salvare, în una terestră”, a declarat Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al ministerului.

Responsabilii de la Ambasada Republicii Moldova la Baku, cât şi Consulatul onorific al Republicii Moldova la Batumi mențin legătura permanentă cu autorităţile locale şi membrii familiei cetățenilor moldoveni, fiind pregătiți să acorde asistenţă consulară de specialitate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram