‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
6.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCarburanții se scumpesc din nou. Iată noile prețuri stabilite de ANRE

Carburanții se scumpesc din nou. Iată noile prețuri stabilite de ANRE

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Carburanții se scumpesc a doua zi consecutiv. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a anunțat pentru ziua de mâine prețuri plafon mai mari.

Astfel, de miercuri un litru de benzină va costa 20,52 lei, cu 13 bani mai mult decât astăzi, iar motorina va fi cu 7 bani mai scumpă și va avea prețul maxim de 16,63 lei.

ANRE susține că ritmul ascendent al prețurilor stabilite este în continuare influențat de majorarea prețului mediu de tranzacționare a produselor petroliere principale la bursele petroliere internaționale, în special a benzinei, în contextul diminuării ofertei mondiale de carburanți cauzate de înlăturarea consecințelor uraganului Ida pe coasta de Est a Americii de Nord și întârzierile suportate la repunerea în funcțiune a producerii de carburanți în Golful Mexic.

Astfel că, mecanismul actual de formare a prețurilor la produsele petroliere principale de tip standard asigură reflectarea exactă în prețul final plătit la pompă a evoluțiilor pe piața internațională.

Amintim că, potrivit modificărilor operate recent în legislație, ANRE stabilește zilnic prețurile maxime plafon pentru benzina și motorina standard, în timp ce petroliștii stabilesc la propria discreție prețurile pentru celelalte tipuri de carburanți.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›