Elevii revin la îmbulzeala din troleibuze: Primăria renunță la unitățile dedicate școlarilor din „lipsa de solicitări”

La început de an școlar, Municipalitatea anunță despre renunțarea la rutele speciale de transport public, oferite pentru transportarea elevilor, studenților și cadrelor didactice. Începând cu ziua de astăzi elevii și profesorii vor circula alături de alți pasager. Anunțul a fost făcut de șeful interimar al Direcției generale transport public și căi de comunicație, în cadrul ședinței de astăzi de la Primărie.

Foto: UNIMEDIA

Vitalie Mihalache, șef interimar al Direcției generale transport public și căi de comunicație, a declarat că transportul public dedicat școlarilor și studenților va fi exclus, din motiv că este mai puțin solicitat decât cel pentru circulația altor pasageri.

„S-a constat că transportul dedicat pentru elevi este unul mai puțin solicitat și mai puțin valorificat, comparativ cu transportul de pasageri. Ne propunem ca începând cu ziua de astăzi aceste serviciu să fie oferit la egal, ca și celorlalți pasageri/utilizatori ai serviciului de transport public”, a declarat Vitalie Mihalache.

Troleibuzele cu rute speciale circulau în intervalul orelor 06:50 și 09:00, fiind fiecare al patrulea mijloc de transport aflat pe rute diferite.

Ședința în cadrul căreia a fost făcut anunțul a fost convocată astăzi, de Primarul Ion Ceban, la ora 8:30. Pe ordinea de zi au fost cinci subiecte printre care și raportul cu privire la desfășurarea procesului educațional.


Pub