Chișinăul va fi dotat cu 240 de unități de transport până la finele acestui an: Ce rute vor fi suplinite

Până la sfârșitul anului curent în capitală vor fi aduse cel puțin 240 de autobuze și troleibuze, până în prezent municipalitatea a reușit să reînnoiască parcurile de transport public cu 83 de unități de transport. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban pe pagina sa de facebook.

Foto:

„Avem certitudinea că vom avea autobuze, urmează să punem pe linie 12 unități de transport pe ruta 23, iar pe ruta 9, care la fel este foarte solicitată, cel târziu de Ziua orașului, să fie suplinit numărul de unități de transport cu încă 6”, a menționat Ion Ceban.

Totodată, edilul capitalei a dus discuții cu primarii din suburbii care au prezentat scheme de încadrare a transportului public, pentru fluidizarea numărului de pasageri.

„Într-un an de zile, am reînnoit parcurile de transport public cu 83 de unități de transport. 60 de troleibuze au fost procurate în acest an și deja sunt puse în circulație. Alte 2 troleibuze articulate vor fi scoase pe linie în curând pe strada Ion Creangă. 58 de autobuze cu parcurs au fost achiziționate. Din ele, 28 de unități au fost recepționate, iar 16 deja circulă pe rute”, a mai adăugat Ion Ceban.


Pub