20:04:43 25.04.2024
Stiri

Elevii din ZECI de școli din Chișinău NU merg zilnic la școală: Echipe speciale de medici vor merge în instituțiile de învățământ pentru a vaccina angajații împotriva COVID-19

Actualitate 06.09.2021 12:49 Vizualizări1095 Autor: Ziarul National
Elevii din ZECI de școli din Chișinău NU merg zilnic la școală: Echipe speciale de medici vor merge în instituțiile de învățământ pentru a vaccina angajații împotriva COVID-19


Mai puțin de jumătate dintre instituțiile școlare din municipiul Chișinău sau 71 activează exclusiv cu prezența fizică a elevilor în bănci.

În alte 57 de școli, clasele primare și cele absolvente sunt prezente în instituții, iar celelalte - cu o anumită fluctuație, pentru a respecta normele epidemiologice în contextul pandemiei de COVID-19.

Șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, a anunțat astăzi, în cadrul ședinței operative săptămânale a Primăriei Chișinău, că instituția pe care o reprezintă va monitoriza activitatea instituțiilor care, deocamdată, nu studiază cu prezență fizică totală, dar au capacitate tehnică de proiect a blocurilor de studii, în vederea identificării soluțiilor pentru organizarea studiului în clase.

În municipiul Chișinău activează în prezent 151 de instituții de învățământ, unde studiază 97 118 elevi, cu 3 400 de copii mai mult față de anul precedent.

Menționăm că, potrivit autorităților capitalei, echipele mobile organizate la nivel municipal urmează să de ducă în instituții pentru imunizarea angajaților școlari. Până acum au fost vaccinate circa 80% dintre cadrele didactice din Chișinău.

„Vom procura teste pentru coronavirus, la necesitate, pentru testarea gratuită a profesorilor şi personalului auxiliar din școli și grădinițe. Nu putem pune povara financiară pentru testare pe seama angajaților din domeniul educațional, altfel riscăm să compromitem sistemul de învățământ prin plecarea acestora din instituții. Totodată, depunem efort şi vom insista în continuare pentru vaccinarea profesorilor, inclusiv a tuturor locuitorilor capitalei, nu prin impunere şi mesaje ultimative, dar prin informarea despre beneficiile vaccinării, prin comunicare şi convingere", a declarat primarul Chișinăului, Ion Ceban.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md