17:06:43 19.04.2024
Stiri

VIDEO // Cu FURTUNUL prin PERETE: Zeci de tone de MOTORINĂ, comercializate ILEGAL, la prețuri preferențiale, în R. Moldova

Actualitate 06.09.2021 13:14 Vizualizări74669 Autor: Ziarul National
VIDEO // Cu FURTUNUL prin PERETE: Zeci de tone de MOTORINĂ, comercializate ILEGAL, la prețuri preferențiale, în R. Moldova


„Benzinării” clandestine, cu un furtun care ieșea dintr-un perete, pentru a alimenta cumpărători „speciali” la prețuri mult mai mici decât cele afișate pe piață.

Ofițerii Direcției investigații complexe a Inspectoratului Național de Investigații au depistat mai multe stații clandestine de păstrare și comercializare a produselor petroliere în diferite raioane ale R. Moldova

Produsele petroliere erau comercializate aici numai prin „recomandare”, iar cumpărătorii achitau un preț preferențial pentru un litru de combustibil, mai mic decât la alte benzinării.

Achitarea era efectuată numai în numerar, pentru a nu fi eliberat bon fiscal sau alte acte de evidență contabilă.

Oamenii legii au găsit înscrisuri de ciornă și sume de bani nejustificate, iar în rezultatul verificărilor pompelor de alimentare cu produse petroliere s-a stabilit că acestea nu dispuneau de dispozitive de alimentare utilate cu aparate de casă și de control, cu memorie fiscală conectate la distribuitor.



Totodată, pe mijloacele de măsurare nu au fost depistate inscripții de identificare, dar nici marcaje metrologice, fapt ce contravine legislației privind comercializarea produselor petroliere.

În total au fost despistate circa 34 700 de litri de produse petroliere, iar oamenii legii au inițiat șapte cauze contravenționale pentru comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere nemijlocit din autocisterne, din canistre sau din alt ambalaj, precum și comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale în alte locuri decât stațiile de alimentare autorizate.

Dacă persoanele implicate în această schemă vor fi găsite vinovate, acestea riscă amenzi de până la 30 000 de lei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md