Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Din agenda internă a zilei, prezentată de IPN:

Agenția IPN organizează dezbaterea publică online: „Alegeri federale parlamentare în Germania: posibile efecte pentru nemți, europeni și moldoveni”, ediția a 203-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice”.

Are loc ședința operativă de la Primăria Chișinău.

Biroul politici de reintegrare ține consultarea publică a proiectului: „Planului de acțiuni al Guvernului Republicii Moldova pentru anii 2021-2022. Capitolul XXI. REINTEGRAREA ȚĂRII”.

Ministerul Mediului organizează consultări publice în vederea îmbunătățirii cadrului normativ în domeniul protecției mediului, în contextul elaborării proiectului Planului de acțiuni al Guvernului pentru anii 2021-2022.

Din agenda internațională (AFP):

Începe sărbătoarea evreiască Rosh Hashanah;

Țările baltice sărbătoresc 30 de ani de independență reînnoită;

La Ljubljana se întâlnesc miniștrii de finanțe din UE;

Este așteptat la Minsk un verdict în procesul lideri de opoziție Maria Kolesnikova;

Secretarul general NATO Jens Stoltenberg deschide la Bruxelles o conferință pe tema dezarmării și neproliferării nucleare.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG