Cine sunt cei patru studenți din Moldova care vor beneficia de o bursă lunară de 100 de euro. Cum îi poți susține

Foto: colaj #diez

ONG-ul Impact Moldova a anunțat numele celor patru studenți/studente care vor beneficia de bursa lunară de 100 de euro timp de un an de studii. Scopul organizației este de a oferi indemnizații lunare studenților selectați prin concurs pentru a le ușura parcursul educațional. Povestea fiecăruia, dar și cum îi puteți susține puteți vedea mai jos.

ONG-ul Impact Moldova a selectat patru tineri/tinere din Moldova, care vor beneficia de o alocație lunară de 100 euro timp de un an de studii pentru a-și putea continua liber parcursul educațional.

Vlada Mangîr

Vlada Mangîr

Vlada studiază Facultatea de Drept la Universitatea de Stat din Moldova. Ea fost întotdeauna o persoană curioasă și ambițioasă, care a învățat că trebuie să lupte pentru visele ei. În anul academic 2018/2019 tânăra a participat la programul de burse FLEX, unde a simțit acea aventură de elev într-un liceu american.

AICI puteți vedea interviul cu Vlada Mangîr, realizat de #diez.

O puteți susține pe tânără AICI.

Damian Spinei

Damian Spinei

Damian Spinei este originar din orașul Drochia, Republica Moldova. Este un tânăr îndrăgostit de muzică. Damian se regăsește în tot ceea ce întruchipează acest cuvânt. Din acest motiv a absolvit Colegiul de Muzică „Ștefan Neaga” și a participat la peste 40 de competiții naționale și internaționale, câștigând premii de top și reprezentând portul și folclorul nostru tradițional din Basarabia.

Interviul cu tânărul muzician, realizat de #diez, îl puteți vedea AICI.

Dacă vreți să-l susțineți pe Damian, o puteți face AICI.

Mihai Moglan

Mihai Moglan

Începând cu clasa a VI-a, Mihai a participat activ și a câștigat concursuri naționale și internaționale de fizică, matematică, informatică și chimie. În 2017, a prins spiritul și curiozitatea inginerească, după care a început să creeze mai multe proiecte interesante. Mihai a fondat și un club robot atât timp cât studia în liceu. Împreună cu echipa sa au reușit să câștige competiții de prestigiu în Moldova, România, Dubai și Mexic. În prezent, Mihai continuă să cerceteze domeniul ingineresc și ar aprecia dacă ar primi indemnizațiile lunare care ar contribui atât la dezvoltarea sa, cât și la dezvoltarea domeniului pe care îl explorează.

Dacă vreți să-l susțineți pe Mihai, o puteți face AICI.

Liudmila Hițuc

Liudmila Hițuc

Liudmila Hițuc este studentă în anul II la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la USM. În prezent tânăra nu poate lucra și studia în același timp și trebuie să se descurce cu bursa primită de la universitate în valoare de 35 de euro pe lună. Haideți să o încurajăm pe Liudmila și să o motivăm să continue să facă ceea ce face atât de bine – jurnalism. Tânăra este pasionată și de mișcarea ecologistă și jurnalismul de mediu.

Dacă vreți să o susțineți pe Liudmila, o puteți face AICI.

Despre proiect

„Împreună cu Impact Moldova am selectat cu mare grijă patru studenți din Moldova talentați, deștepți și foarte motivați. Fiecare cu povestea lui și fiecare poveste atât de specială încât pe noi ne-a cucerit. Ne-am propus să le oferim acestor tineri o alocație lunară de 100 de euro timp de un an de studii. Noi credem într-o societate educată, o societate cu potențial care crește oameni de valoare”, spune Carolina Dogaru, una dintre persoanele care contribuie la dezvoltarea acestui proiect.

Alegerea beneficiarilor s-a făcut în baza unui concurs care presupune două etape:
prima etapă a fost trimiterea CV-ului și scrisoarea de motivație;
a doua etapă a fost cea a interviului.

Impact Moldova este o organizație înregistrată în Luxemburg, care are la bază câțiva tineri din diasporă și nu doar, ce vor să facă ceva frumos pentru Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente