Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” lansează campania „Fii deștept! Ia un card inteligent!”

La 7 septembrie curent Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu”, din cadrul Direcției Cultură a Primăriei mun. Chișinău, lansează campania „Fii deștept! Ia un card inteligent!”.

Pentru Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” luna septembrie este perioada cea mai intensă și mai activă de înscriere și de obținere a cardului de acces. O perioadă, în care Biblioteca Municipală dorește să le amintească părinților, elevilor și studenților că înscrierea la bibliotecă oferă posibilități pentru o reușită mai bună și este calea ta spre cunoaștere, care, de fapt, reprezintă sloganul Bibliotecii Municipale din anul 2009.

Obiectivul general al Campaniei constă în atragerea utilizatorului în spațiul prietenos al bibliotecii, obținând cardul de acces gratuit. Înregistrarea oferă oportunități de a beneficia de serviciile și activitățile bibliotecii, inclusiv împrumutul de carte și alte resurse.

Campania promovează ideea obținerii cardului de acces la bibliotecă, informează despre modul de înscriere la bibliotecă, explicând mecanismul de obținere a beneficiilor, drept urmare a utilizării serviciilor de bibliotecă, mizând și pe perceperea complexă a rețelei de biblioteci și a oportunităților filialelor din imediata proximitate (filialele din sector). Astfel, atragerea și fidelizarea continuă a utilizatorilor urmărește menținerea și intensificarea unei atitudini pozitive față de Biblioteca Municipală.

De-a lungul Campaniei, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” va semna cu Direcția Generală Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău un Memorandum de înțelegere. Interesul deosebit al Campaniei îl va constitui asigurarea serviciilor ofertante pentru utilizatori și fortificarea parteneriatelor cu instituțiile educaționale din mun. Chișinău.

În mediul de comunicare vor răsuna mesaje audio şi video de promovare, fiind implicați lideri și reprezentanți ai administrației municipalității, personalități din domeniul culturii etc. Vor fi montate şi difuzate spoturi video ale serviciilor și facilităților oferite de bibliotecă.

Momentul atractiv al Campaniei este lansarea serviciului Înregistrarea online la bibliotecă!, ce va funcționa prin intermediul paginii web a Bibliotecii Municipale și va permite completarea în regim online a fișei de înregistrare.

Activitățile de promovare ale Campaniei vor dura până la 30 septembrie, ultima zi a lunii, când se va face o analiză internă: ce impact a avut Campania asupra bibliotecilor, ce feedback avem în legătură cu numărul de noi deținători ai cardurilor de acces la bibliotecă, materialele informaționale, spoturile video, aparițiile în mass-media, dacă presa a devenit mai deschisă și receptivă față de bibliotecă, și nu în ultimul rând, dacă Campania a avut un impact pozitiv asupra vizitatorilor bibliotecii.

Pentru a obține un card de acces sau pentru a afla mai multe despre resursele și serviciile bibliotecii, inclusiv despre acțiunile programate ale acestei Campanii de atragere şi fidelizare a utilizatorilor, vizitați pagina web și urmăriți informația plasată pe rețelele sociale ale Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente