Noul ambasador al UE în Republica Moldova, Janis Mazeiks, a ajuns la Chişinău. Cu cine a avut prima întrevedere oficială

Anticorupţie.md
06/09/2021

Noul şef al Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Janis Mazeiks, a avut marţi o întrevedere cu Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, în cadrul căreia i-a înmânat copiile scrisorilor de acreditare.

Oficialul moldovean a apreciat rolul partenerilor europeni în procesul de susținere a implementării Acordului de Asociere, asistența generoasă acordată de Uniunea Europeană și perspectivele noi pe care aceasta le deschide pentru consolidarea reformelor interne și creșterea prosperității cetățenilor Republicii Moldova.

Totodată, Nicu Popescu l-a felicitat Janis Mazeiks cu numirea în post și i-a urat succes în exercitarea mandatului său în Republica Moldova pentru a dezvolta relațiile de parteneriat cu Uniunea Europeană.

„În cadrul primei noastre discuții, am evidențiat caracterul strategic al relației cu Uniunea Europeană și am efectuat cu domnul ambasador o trecere în revistă a obiectivele principale pe termen scurt și mediu în promovarea parcursului european al Republicii Moldova, inclusiv în cadrul Parteneriatului Estic. Am certitudinea că urmează să valorificăm pe deplin oportunitățile în asemenea domenii ca economie, digitalizare, infrastructură, sănătate, mediu ambiant”, a scris Nicu Popescu pe pagina sa de Facebook.

Anticorupţie.md
06/09/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii