Tot mai puţine şanse pentru Alexandr Stoianoglo. Sergiu Litvinenco: „Avem nevoie de un procuror adevărat, nu de un papă-lapte”

Julieta Saviţchi
06/09/2021

Ministrul Justiţiei, Sergiu Litvinenco, susţine că noua guvernare nu va ceda presiunilor făcute de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, asupra guvernării, pentru a-şi păstra funcţia.

„Observ, că instituțiile de drept care (încă) sunt controlate de puşcăriabili fugari sau politicieni aruncaţi la groapa de gunoi de cetăţeni au devenit foarte vocali în ultima vreme. În fiecare zi ies cu declaraţii, mai mult politice şi ameninţări la adresa guvernării, dacă aceasta nu-i va lăsa în pace. Avem o veste proastă pentru ei: nu vor fi lăsaţi în pace”, a scris Lirvinenco pe pagina sa de Facebook.

Litvinenco îşi justifică poziţia prin faptul că organele de drept sunt instituţii publice, plătite din banii cetăţenilor, iar lupta cu corupţia este o promisiune electorală, pentru care a votat majoritatea cetăţenilor la scrutinul din 11 iulie.

În postarea sa, ministrul Justiţiei dă de înţeles că Alexandr Stoianoglo nu va rămâne în funcţie. „Părerea mea este că avem nevoie de un procuror adevărat, dar nu de un papă-lapte. Un procuror ca L.C.Kovesi, de exemplu. Aceasta nu ieșea zilnic în conferințe de presă să se plângă pe preşedinte şi ministru, ci ”comunica” prin intermediul dosarelor pe care le gestiona împotriva celor ce jecmăneau statul român. Și astfel a obținut încrederea societății. Doar aşa cetăţenii vor avea instituţii puternice, care să le apere interesele”, a declarat Litvinenco.

Amintim că după ce Ministerul Justiţiei a înregistrat proiectul de amendamente la Legea cu privire la Procuratură, Alexandr Stoianoglo a renunţat la concediul anual şi a revenit la muncă. De atunci, Alexandr Stoianoglo a venit cu propuneri legislative, a contestat amendamentele la Curtea Constituţională şi a apelat la forurile europene şi corpul diplomatic acreditat la Chişinău.

Julieta Saviţchi
06/09/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii