fbpx

Un cuplu și-a folosit banii de la nuntă pentru a planta o pădure. Povestea din spatele gestului

Cadou neconformist și prietenos mediului înconjurător. Un cuplu din Republica Moldova a primit dar de nuntă o pădure. Mai exact, banii donați de oaspeții veniți la sărbătoare vor fi folosiți pentru plantarea unui hectar de pădure. Povestea a fost împărtășită de sora miresei – Jana Midoni, pe pagina sa de Facebook.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Tinerii Larisa Midoni şi Jamie Ingram şi-au sărbătorit cuplul pe 28 august, cu o nuntă fără masa mare. Oaspeții, însă, s-au înțeles să le facă un cadou comun mirilor: contribuție la împădurirea Moldovei”, a scris sora miresei.

Cuplul format dintr-un englez și o moldoveancă își pun astfel umărul la efortul de a împăduri Republica Moldova. La implementarea ideii îi vor ajuta platforma ARBORETUM.LIVE.

Potrivit ecopresa.md, ideea le-a venit mirilor cu scopul de a ocoli tradiția prin care oaspeții se simt obligați de a oferi mirilor un ajutor financiar. Astfel, soții au dorit să folosească banii colectați pentru un scop nobil, să lase în urmă ceva palpabil. Ideea de a planta o mică pădure a venit din partea soțului – Jamie Ingram, care deși lucrează ca jurnalist, este geograf de formare și conștientizează importanța pădurilor.

Pădurea mirilor urmează să fie planată în această toamnă, în apropiere de satul Vărzărești, Nisporeni. Va fi o pădure mixtă din Stejar, Nuc, Arțar, Plop, Salcie, Fag, Paltin, Tei, Sofora Japonică etc. „Copacii plantați contribuie la reabilitarea izvoarelor râului și, respectiv, în lanț – a întregului ecosistem!”, afirmă Alexandru, explicând că în ultimele decenii debitul acestora a scăzut drastic.

Perimetrul terenului cu copacii plantați din donație va fi marcat separat pe harta greenmaker.org. „Rudele deja rezervează locuri la viitorul picnic în pădure, care este planificat peste 10 ani”, mai spun reprezentanții ARBORETUM.

De menționat, că la moment în bazinul râului Lăpușnița sunt deja identificate pentru plantări peste 220 de hectare de terenuri degradate. Până acum s-a reușit plantarea copacilor doar pe 12 hectare.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button