fbpx

sondaj | Ce discipline și-ar dori să studieze la școală elevii din R. Moldova? Informatica, în topul preferințelor

Elevii din Republica Moldova și-ar dori să studieze în școli discipline precum informatica, matematica aplicată, știință și educația în afaceri. Acestea sunt rezultatele unui studiu realizat de Organizația Națiunilor Unite prin intermediul platformei U-Report Moldova (UNICEF).

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Tinerii au fost întrebați și despre cele mai acute probleme cu care se confruntă. Potrivit rezultatelor, 40 % au numit oportunitățile de angajare, calitatea educației (27 %), oportunitățile pentru implicare civică (13 %) și discriminarea (12 %).

În cadrul studiului, elevii au fost îndemnați să aleagă între mai multe discipline școlare, precum arheologie, psihologie, biosecuritate, agricultură, medicină, educația financiară, educația sexuală, cercetări, clima etc.

 

Scopul sondajului lansat de ONU și UNICEF a fost să consulte opinia tinerilor cu privire la nevoile și prioritățile de dezvoltare a Republicii Moldova pentru următorii ani. În cadrul studiului au fost implicate 2279 de persoane cu vârste cuprinse între 11 și 35 de ani. 32% din total o constituie persoane de sex masculin și 68% – de sex feminin.

Sugestiile tinerilor vor fi analizate și luate în considerare în procesul de elaborare a noului cadru de cooperare pentru dezvoltare durabilă dintre ONU și Guvernul Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button