‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
duminică, 21 aprilie, 2024
14.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleAlex Tataru a testat norma de semănat de 52 kg grâu/ha. Vezi ce recoltă...

Alex Tataru a testat norma de semănat de 52 kg grâu/ha. Vezi ce recoltă a obținut

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În ultimii ani, tot mai mulți fermieri dedică o parte din suprafețele pe care le au în gestiune pentru a încerca diferite tehnologii ori testa eficiența diferitor produse sau hibrizi.

Printre aceștia se numără și Alex Tataru care în 2020 a redus norma de semințe de grâu per hectar până la aproape 52 de kilograme, pentru a determina cum se vor dezvolta plantele în asemenea condiții.

Per total, 21 de hectare au fost dedicate lotului de testare, fiind utilizate 1088 de kilograme de material semincer. Mai multe detalii aflați în acest articol.

„Am semănat cu semănătoare simplă, SZ-3,6, pe data de 28 septembrie 2020 21 de hectare: 2 rânduri peste unul, adică 15 cm, apoi 30 distanța. Semințele au fost tratate. În calitate de premergător am avut porumbul. În primăvară am administrat 70 de kilograme de uree/ha – toată cantitatea de macroelemente ce a fost dedicată acestui lot”, ne-a povestit Alex Tataru.

Norma de semințe a fost redusă, în schimb înfrățirea a fost foarte bună, datorită condițiilor.

„În 2020 – octombrie-decembrie, au căzut aproximativ 200 de mm precipitații, iar în 2021 cantitatea de precipitații până la recoltat a fost de aproximativ 370 de mm”.

„De pe 11 hectare am obținut o recoltă destul de bună: 70 880 kg, ceea ce ar însemna o medie de aproximativ 6,44 tone per hectar. De pe alte 10 hectare recolta obținută a fost de puțin peste 5 tone. Aici, aș spune că diferența a fost influențată de soiurile cultivate”.

Vom continua și în acest sezon să testăm diferite norme de semănat. Acest an a fost favorabil din punct de vedere al precipitațiilor. Ce ține de campania 2021/2022, vom opta pentru tehnologia clasică cu norma de semințe de grâu de 120-140 kilograme la hectar, pentru a vedea ce recoltae pot fi obținute în aceste condiții.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›