miercuri, 17 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeAlegeți pachetul complet de tratament sămânță cereale păioase de la Imexagro

Alegeți pachetul complet de tratament sămânță cereale păioase de la Imexagro

Recomandate

Pentru o cultură de grâu/orz de SUCCES, efectuați tratamentul semințelor corect!

Cunoaștem că, fără de un material semincer de calitate și un tratament specific împotriva dăunătorilor ce atacă cultura de grâu în prima perioadă de vegetație, dar cât și a bolilor care se transmit prin sămânță, cât și nemijlocit din resturile vegetale din sol, pornirea viguroasă în vegetație a  grâului și orzului poate fi puternic afectată și, în consecință, rezultatul este diminuarea producției sau chiar pierderea culturii.

Procedeu obligatoriu este tratamentul de sămânță, fără de care putem să avem o cultură răsărită neuniform, cu multe lipsuri și, bineînțeles, pierderile de producție pot fi mari sau chiar totale, ducând chiar până la întoarcerea culturii.

Pentru un tratament de calitate, tratarea trebuie să se efectueze numai cu mașini de tratat semințe, bine calibrate, pentru ca produsele să acopere complet și uniform semințele.

Imexagro vine cu o ofertă pentru fermieri, cu produse de Tratat Semințe atât cu acțiune fungicidă, cât și acțiune insecticidă sistemică în plantă, plus un biostimulator performant de înrădăcinare.

Oferta Imexagro pentru sezonul de toamnă 2021 este:

ORFEU, WG – Insecticid sistemic înregistrat în catalogul produselor de uz fitosanitar din Republica Moldova pentru tratamentul semințelor de grâu, orz, rapiță, floarea soarelui și porumb.

Daimond Elit, SC – fungicid sistemic cu trei substanțe active, care controlează un spectru mare de boli atât din interiorul semințelor, cât și din sol.

Noutatea pentru Campania de toamnă este ALBIT, un biostimulator pentru tratamentul semințelor de cereale păioase, pe bază de bacteria benefice și aminoacizi.

Toate aceste produse sunt o opțiune avantajoasă pentru a avea o sămânță protejată în sol și în perioada de înfrățire, atât împotriva dăunătorilor, cât și a bolilor.

Insecticidul ORFEU WG, (acetamiprid 200 g/L) este special conceput pentru tratamentul semințelor de grâu, orz, rapiță, floarea soarelui și porumb, pentru a combate: viermii sârmă, gândacul ghebos, purici, păduchi, muștele cerealiere, cicade.

Produsul este omologat la cereale în doză de 0,7-0,9 kg/tonă sămânță. ORFEU acționează sistemic, are acțiune de ingestie (pătrunde în corpul insectei cu hrana) și de contact. 

Avantajele acestui produs sunt:

  • Perioadă lungă de acțiune (până la 60 zile).
  • Compatibil cu alte produse de uz fitosanitar.
  • Își păstrează proprietățile chiar și la aflarea îndelungată în sol uscat și la temperaturi înalte (nu depinde de condițiile meteo și nu degradează în sol la condițiile de la adâncimea seminței semănate (pH, temperatură, umiditate)).
  • Formă preparativă modernă.
  • Formulă unică ce oferă o zonă de protecție în jurul semințelor tratate. Totodată, protejează și plantulele în prima perioadă de vegetație.

Fungicidul Daimond Elit, SC este un fungicid care scoate din stres atât planta, cât și fermierul. 

Este un fungicid sistemic compus din 3 substanțe sinergic active cu acțiune diferite (difenoconazol 30 g/l + ciproconazol 6,5 g/l + azoxistrobin 30 g/l) cu proprietăți curative și preventive, având o eficacitate foarte înaltă în combaterea unui spectru larg de boli care sunt transmise prin sămânță și din sol.

Daimond Elit SC – este eficient contra tăciunelui zburător, mălura comună, putregaiuri de rădăcină (Fusarium helmintosporium), septorioză, sfîșierea frunzelor de orz. Se utilizează în doză de 0,75-1,0 L/tonă semințe.

Avantajele produsului:

  • Daimond Elit, SC are asupra seminţelor un efect protector de lungă durată, determinând în acelaşi timp o creştere mai viguroasă a plantulelor în primele stadii de dezvoltare.
  • Ajută în realizarea întregului potențial al sortului de grâu, prin combaterea și protecția față de complexul foarte mare de boli.
  • Reduce riscul de apariție a rezistenței datorită combinației din 3 substanțe active.
  • Datorită lipsei de tebuconazol în componența sa, lipsește efectul retardant asupra plantei.
  • Are efect puternic stimulator asupra plantei datorită azoxistrobinului.

Pe lângă insecticidul ORFEU WG, fungicidul Daimond Elit, SC pentru tratament sămânță avem în portofoliu și biostimulatorul ALBIT.

Biostimulatorul ALBIT are un rol dublu și anume: Protecție și Stimulare.

ALBIT acționează asupra plantelor la nivel biochimic și celular și schimbă caracteristicile biometrice ale creșterii vegetative (germinarea, creșterea sistemului radicular, înfrățirea etc).

ALBIT are la bază mecanisme naturale: conține bacteria benefice din sol: Bacillus Megaterium și Aureofaciens Pseudomonas și microelemente esențiale plus aminoacizi. 

Avantajele utilizării ALBIT:

  • Albit crește imunitatea plantelor și capacitatea naturală a acestora de a rezista în fața factorilor de stres (secetă, temperaturi extreme , grindină, stresul de la pesticide).
  • Îmbunătățește germinația.
  • Dezvoltă sistemul radicular (are loc întărirea formării rădăcinii, formarea rădăcinilor secundare suplimentare, oferind un start viguros în creștere).
  • Ajută planta să formeze mai mulți frați viabili.
  • Albit imunizează planta.

Utilizare: Tratament semințe  – 50 ml/tonă /în 10 L apă. Apoi primăvara 2 tratamente pe vegetație împreună cu pesticidele 40ml/ha

Imexagro
Imexagro
Imexagro este distribuitorul oficial și exclusiv al brandului ZemlyakoFF Crop Protection în Republica Moldova.

Citește și ›

Advertoriale