Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Contrabandă, neglijență față de atribuțiile…

Contrabandă, neglijență față de atribuțiile funcționale și prezență la serviciu în stare de ebrietate la frontieră. Poliția de Frontieră anunță că „vor fi luate toate măsurile necesare de a identifica acei angajați toxici care sunt mână în mână cu contrabandiștii, criminalii și traficanții”.

Poliția de Frontieră

Contrabandă, neglijență față de atribuțiile funcționale și prezență la serviciu în stare de ebrietate, sunt activitățile ilegale înregistrate noaptea trecută la frontiera de nord a țării. Incidentele au fost deconspirate ca urmare a unor verificări inopinate de către noua conducere a Direcției regionale Nord, se precizează într-un comunicat de presă remisă de către Poliția de Frontieră a R. Moldova.

În timpul vizitei la Sectorul Poliției de Frontieră Larga, șeful interimar al Direcției a observat un mijloc de transport ce se deplasa, cu luminile stinse, dinspre linia de frontieră. Operativ, a fost dispusă stoparea și verificarea acestuia. A fost depistat vehiculul, abandonat în satul Cotelea, r-nul Briceni. Conducătorul auto a reușit să fugă. Conform procedurilor legale, la fața locului a intervenit echipa de documentare a cazului sub aspectul de contrabandă, deoarece mijlocul de transport era plin cu marfă și existau dovezi că a trecut ilegal frontiera moldo-ucraineană. Până la venirea autospecialei pentru preluare și transportare la sediul Sectorului din apropiere, vehiculul a fost sigilat și lăsat sub supravegherea angajaților Poliției de Frontieră, se precizează în același comunicat.

Din circumstanțe necunoscute însă, după două ore de la finisarea cercetărilor primare, patrula a raportat despre dispariția mijlocului de transport. În aceste condiții, pe numele celor patru polițiști de frontieră vor fi inițiate documentări penale pentru neglijență, anunță reprezentanții Poliției de Frontieră.

Totodată, în această perioadă de timp, pe direcția Medveja-Zelena a fost auzit zgomotul unei drone, care ar fi trecut din R. Moldova în Ucraina. Autoritățile de competență au comunicat că nu au fost planificate zboruri. În continuare se verifică informația în detalii, astfel de zboruri „neplanificate” a dronelor  fiind înregistrate deseori în această zonă, se precizează în același comunicat.

O altă ilegalitate depistă în urma controlului inopinat făcută publică se referă la un angajat al Poliției de Frontieră care se afla la serviciu în stare de ebrietate, având o concentraţie de 0.51 mg alcool în aerul respirat. Poliția de Frontieră precizează că acesta va fi cercetat în cadrul unei anchete de serviciu și va răspunde pentru acțiunile sale iresponsable.

În context, conducerea Poliției de Frontieră a reamintit polițiștilor de frontieră că vor face parte din echipa IGPF doar cei integri și onești. Deși, în prezent la frontiera de nord se încearcă o destabilizare a situației, vor fi luate toate măsurile necesare de a identifica acei angajați toxici care sunt mână în mână cu contrabandiștii, criminalii și traficanții. Atragem atenția că aceste controale inopinate vor deveni un obicei până ce nu se stopează încălcările repetate ale legii”, se precizează în comunicatul Poliției de Frontieră.