14:24:57 19.04.2024
Stiri

FOTO // Un nou gest de GENEROZITATE din partea României, pentru cetățenii R. Moldova. La Chișinău a ajuns donația de 100 000 de teste rapide antigen COVID-19

Actualitate 05.09.2021 10:39 Vizualizări1757 Autor: Ziarul National
FOTO // Un nou gest de GENEROZITATE din partea României, pentru cetățenii R. Moldova. La Chișinău a ajuns donația de 100 000 de teste rapide antigen COVID-19


Autoritățile de la Chișinău au recepționat, vineri-seară, cele 100 000 de teste rapide antigen COVID-19 donate de România Republicii Moldova ca asistență umanitară internațională.

Ceremonia de înmânare a donației a fost organizată la sediul Agenției Naționale de Sănătate Publică din Chișinău.

„Donația de astăzi este un nou prilej de bucurie, pentru că iarăși asistăm la un gest de maximă generozitate și solidaritate pe care Guvernul României îl face pentru cetățenii Republicii Moldova. Acest gest capătă valențe profunde având în vedere că este făcut în apropierea unor date importante care marchează aniversarea a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între țările noastre și 30 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova. În același timp vine să evidențieze caracterul special al relațiilor dintre România și Republica Moldova fundamentate pe comunitatea de limbă, cultură și istorie”, a declarat Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, în cadrul ceremoniei de recepționare a lotului de teste.

Potrivit diplomatului, donația României de teste rapide antigen COVID-19 vine să satisfacă o necesitate stringentă a cetățenilor Republicii Moldova, în condițiile în care asistăm la un nou val de creștere a infectărilor de COVID-19.

„Aceste evoluții negative vin să confirme încă o dată necesitatea vaccinării populației pentru a se atinge un nivel ridicat de imunizare care să ne permită să revenim la un regim normal de viață”, a punctat sursa citată.

„Testarea la virusul SARS-CoV-2 are un rol-cheie în lupta cu infecția COVID-19. Grația acestui ajutor generos oferit din partea României, vom putea depista rapid cazurile de COVID-19, astfel încât să prevenim cazurile grave și să limităm răspândirea infecției. Îmi exprim recunoștința și aduc mulțumiri părții române pentru solidaritatea manifestată în toată perioada pandemiei COVID-19. Fac apel la întreaga societate să dea dovadă de solidaritate, să se vaccineze, testeze, și să respecte măsurile de precauție, precum purtatul măștii de protecție. Doar prin eforturi comune, putem reveni cât mai curând la viața normală, fără restricții”, a declarat ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, în cadrul ceremoniei de transmitere a lotului de asistență umanitară.

Amintim că cel 100 000 de teste rapide antigen adaugă celor 506 220 de doze de vaccin anti-COVID-19 donate până acum de România cetățenilor Republicii, în cadrul sprijinului necondiționat pentru combaterea pandemiei de coronavirus.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md