Freddie Mercury, legenda trupei Queen, ar fi împlinit astăzi 75 de ani

freddie-mercury-morte-29-anni

Freddie Mercury (Farrokh Bulsara), compozitor, solist şi mentor al trupei Queen, s-a născut la 5 septembrie 1946, la Stone Town, în Zanzibar. Numele său este derivat din Bulsar, un oraş din sudul statului Gujarat, India Britanică.

Părinţii artistului, Bomi şi Jer Bulsara, erau persani, iar Mercury şi-a petrecut copilăria în India. La şapte ani a început sa studieze pianul, iar la opt, părinţii l-au înscris la un internat în stil englezesc din Panchgani, unde a căpătat porecla „Freddie”.

În aprilie 1970, împreună cu chitaristul Brian May şi toboşarul Roger Taylor pune bazele unui grup nou – Queen. Cam în aceeaşi perioadă, solistul decide să-şi schimbe numele din Bulsara în Mercury.

În 1971, după numeroase încercări cu diverşi basişti, John Deacon a fost ales pentru completarea trupei. Queen era în formă completă şi se putea lansa în munca de compoziţie care le va aduce succesul.

În 1972, Mercury îşi demonstrează talentul de grafician pentru a crea logotipul grupului, cunoscut sub numele de „Queen crest” în mijloc se găseşte un Q enorm, încadrat de simbolurile zodiacale ale celor patru membri ai formaţiei.

La 20 februarie 1990, Freddie Mercury a avut ultima apariţie publică la premiile British Awards, când trupa Queen a fost premiată. Cu toate că era din ce în ce mai slăbit din cauza bolii, el insista să înregistreze melodii şi clipuri.

Ştiind de moartea sa iminentă, a înregistrat şi „The Show Must Go On”. La 23 noiembrie 1991, Mercury anunţa public faptul că are SIDA. Pneumonia de care suferea de mai multe săptămâni a fost aceea care i-a grăbit sfârşitul.

Freddie a murit la doar 45 de ani, în ziua de 24 noiembrie 1991. Funeraliile lui au fost discrete, în concordanţă cu religia familiei sale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente