fbpx

video | Francezii, nemulțumiți de pașaportul sanitar. Sute de mii de persoane au protestat a opta sâmbătă consecutiv

Francezii au protestat pentru a opta sâmbătă consecutiv contra pașapoartelor sanitare. Circa 140.000 de persoane au ieșit în stradă în diferite regiuni ale țării.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oamenii sunt nemulțumiți pentru că trebuie să prezinte certificate corespunzătoare, care atestă că au avut COVID-19, au anticorpi sau au fost imunizați contra maladiei, atunci când merg în mai multe spații publice, inclusiv restaurante, informează hotnews.ro, care citează AFP. Doar la Paris în stradă au ieșit circa 18.000 de persoane.

„Vom introduce a treia doză de boicot. La final, acest permis sanitar va cădea”, afirmă manifestanții, cel mai probabil făcând referire la rapelurile adiționale, în contextul deciziei autorităților franceze de a administra o doză suplimentară de ser contra COVID-19. Mai mult, ei intenționează să organizeze și greve generale dacă nu le va fi revindecată solicitarea de a anula măsura.

„Întotdeauna nu permisului sanitar. Nu discriminării. Nu intimidării. Libertate”, au scandat protestatarii. De menționat este că aceștia au abordat și actualii clienți ai localurilor, pe care i-au numit „colaboratori”, calificativ dat în perioada celui de-al Doilea Război Mondial celor care au lucrat cu naziștii.

Amintim că permisul sanita a fost votat de Parlamentul francez în iulie. Conform sursei citate, un studiu publicat în cotidianul francez La Figaro indică faptul că circa 67% dintre francezi sunt de acord cu introducerea documentului.

Urmărește-ne pe Telegram și pe Instagram.

Articole asemănătoare

Back to top button