/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Ministra Sănătății, după o deplasare cu troleibuzul: „Lucrurile stau mult mai rău... când e vorba de funcționari”

missing
05 septembrie 2021, ora 13:10

Ministra Sănătății a venit cu sugestii adresate Primăriei Chișinău, după ce s-a deplasat cu troleibuzul până la serviciu. Ala Nemerenco a scris pe pagina sa de Facebook că majoritatea pasagerilor purtau masca de protecție, dar s-a arătat nemulțumită de faptul că nu au fost difuzate mesaje sonore prin care să se menționeze despre importanța purtării acesteia. 

Ministra a scris că în troleibuzul cu care se deplasa se aflau circa 50 de pasageri și din aceștia doar patru nu purtau masca de protecție. Ar fi vorba despre niște tinere care ocupase locul destinat altor categorii și un bărbat necăjit cu multe bagaje.

De asemenea, Ala Nemerenco s-a arătat indignată de faptul că deși a trecut un an și jumătate de la declanșarea pandemiei, nu a văzut în troleibuz niciun anunț despre purtarea obligatorie a măștii, despre impactul acesteia asupra reducerii transmiterii infecției sau importanța vaccinării.

„Nu am auzit niciun semnal sonor după anunțarea stației despre obligativitatea purtării măștii în transportul public. Ceva de genul: „Iar acum dragi pasageri ne îndreptam spre următoarea stație – Pan Halipa, și vă aducem cu drag aminte că purtarea măștii este obligatorie în transportul public. Vă rugăm să aveți grijă de dumneavoastră și cei din jur. Să aveți o călătorie plăcută”.

Menționăm că în ultima perioadă numărul cazurilor noi de coronavirus este în creștere, iar cel mai grav este că majoritatea infectărilor din ultimele zile sunt înregistrate la persoanele nevaccinate împotriva COVID – 19.

În această situație, premierul Natalia Gavrilița cere Ministerului Sănătății întrunirea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, care să stabilească noi măsuri anti COVID, dar și de sprijin pentru mediul de afaceri.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram