Au murit de Covid, chiar dacă erau vaccinate contra virusului. Nemerenco: „Sunt câteva persoane. Este adevărat, noi nu ascundem”

Trei persoane au decedat în Moldova, de Covid-19, deși au fost vaccinate contra acestui virus. Informația a fost confirmată de ministra Sănătății, Ala Nemerenco.

Foto: UNIMEDIA

 „Da, este adevărat, nu este doar o persoană, sunt câteva. Am făcut analiza, se discută. O persoană este în perioada când nu este posibilă stabilirea, a avut loc infectarea cu Covid în perioada în care încă nu erau instalați anticorpii. Altă persoană a decedat la o vârstă înaintată, cu mai mule comorbidități și încă o persoană, la 74 de ani, de asemenea cu foarte multe comorbidități”, a precizat Ala Nemerenco.

„Vaccinarea nu asigură 100% că nu te îmbolnăvești, totul depinde de organism și de comorbiditățile pe care le are omul, în special atunci când Covidul vine imediat după vaccinare, într-o perioadă foarte scurtă”, a subliniat ministra.

„Este adevărat, trebuie să cunoască lumea despre aceste lucruri, noi nu le ascundem. Dar vreau să vedeți cealaltă parte a medaliei, câți oameni sunt salvați astăzi și de când sunt cunoscute vaccinurile, câte boli au fost eradicate. Noi astăzi nu ne mai confruntăm deloc, din anii 1970, cu variola, este eradicată, în foarte multe țări ale lumii, poliomielita. Acum avem foarte puține persoane din mediul medical, din acest sector, infectate, nu avem decese. Vă amintiți anul trecut câte decese am avut în rândul medicilor, practic ei au plătit cel mai mare tribut acestei pandemii. Și chiar dacă există îmbolnăvirea, majoritatea trec printr-o formă destul de ușoară, la domiciliu”, a mai adăugat Ala Nemerenco.

Acestea sunt primele cazuri de deces în Moldova a persoanelor infectate cu Covid, deși au fost vaccinate.



Pub